Câştigi peste 3.600 de lei pe lună? Intri în categoria românilor bogaţi

 

Cei mai bogați 1% dintre români obțin, conform Eurostat, venituri anuale începând cu 9301 euro, adică aproximativ 3.600 de lei pe lună. Prin comparaţie, cei mai înstăriţi 1% dintre bulgari au venituri aproape triple. Din analiza acestor date, realizată de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, se observă faptul că nivelul pragului minim de bogăţie a crescut din 2008 în 2017 cu mai puţin de 500 de euro, pe fondul crizei finaciare care a marcat o scădere drastică a veniturilor în perioada 2010-2013.

Saltul a fost spectaculos din 2016 în 2017, când venitul anual minim al celor mai bogaţi români a crescut de la 8.435 de euro pe an la 9301 în 2017, pe fondul majorăirlor veniturilor bugetarilor. Chiar şi aşa, românii instăriţi au printre cele mai mici venituri din Europa, chiar prin comparaţie cu Polonia sau Bulgaria. 

Datele Eurostat se bazează pe veniturile declarate.

sursă infografic: monitorulsocial.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?