Casa Albă, îngrijorată faţă de intensificarea luptelor în estul Ucrainei

 
SUA, îngrijoate de situaţia din estul Ucrainei
SUA, îngrijoate de situaţia din estul Ucrainei

Casa Albă şi-a exprimat, duminică, îngrijorarea faţă de intensificarea luptelor în regiunile separatiste ucrainene şi a îndemnat ca orice tentativă a rebelilor de a câştiga şi mai mult teren să constituie o "încălcare flagrantă" a acordurilor de încetare a focului de la Minsk.

"Suntem foarte îngrijoraţi de intensificarea luptelor în estul Ucrainei, dar şi de informaţii ale OSCE, care anunţă aducerea, de către separatişti, sprijiniţi de ruşi, a unor importante convoaie cu arme grele şi tancuri" în zonele rebele, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC), Bernadette Meehan, citată de Mediafax.

Duminică, Înaltul Reprezentat UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a îndemnat Moscova să împiedice sosirea de întăriri în estul Ucrainei, apreciind drept "foarte îngrijorătoare" prezenţa, constatată sâmbătă de OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), a unor convoaie militare şi tancuri în zonele separatiste ucrainene.

"Peste 40 de tancuri şi camioane" au fost văzute circulând în apropiere de Makiivka, au anunţat observatorii OSCE prezenţi în Ucraina pentru a monitoriza punerea în aplicare a armistiţiului semnat la 5 septembrie între Kiev şi separatişti.

Jurnalişti ai AFP au văzut duminică după-amiază un convoi ce se îndrepta spre Doneţk şi era alcătuit din aproximativ 20 de camioane militare fără plăcuţă de înmatriculare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
anonim
10 Nov 10:01
Prelucram polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe www. polistiren3d.ro
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?