Carte înapoiată bibliotecii din Valencia la jumătate de secol după ce a fost împrumutată

O persoană anonimă a restituit unei biblioteci publice din Spania o carte pe care centrul o dăduse dispărută de peste jumătate de secol şi care nu a putut să fie recuperată, având în vedere că pe vremea aceea nu exista un registru informatic asemeni celui actual, relatează EFE.Alături de exemplarul din 1962, persoana anonimă a restituit şi cartea pentru copii "The Ghost Next Door" fără să lase vreo notă care să arate identitatea sau motivele care au stat la baza acestui gest.

Exemplarul din "HMS Ulysses" al lui Alistair MacLean are încă parafa veche a biblioteci în care nu apare însă data ultimului împrumut, deoarece cartea a dispărut pur şi simplu în urmă cu aproape jumătate de secol.

Menţine însă inscripţia din acea epocă că exemplarul trebuie "îngrijit, învelit şi restituit fără pete" şi avertismentul că orice zi de întârziere se penalizează cu 2 pesetas. La schimbul actual, cel care a împrumutat exemplarul datorează 219 de euro, a glumit o angajată a bibliotecii.

În faţa curiozităţi suscitate de acest gest în rândul cetăţenilor oraşului şi clienţilor bibliotecii, responsabilii centrului preconizează să expună exemplarul la standul de la intrare cu inscripţia: "Bun venit din nou acasă".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?