Carmen Uscatu, despre donația Metallica pentru spitalul de copii: ”Întâlnirea a fost emoționantă”

 

Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” - care construieşte un spital în Bucureşti, a vorbit la Realitatea TV despre donația impresionantă a trupei Metallica și despre stadiul construcției spitalului. 

Trupa Metallica a donat 250.000 de euro pentru construcția spitalului ridicat de Asociația ”Dăruiește Viața”, un gest impresionant care a stârnit emoție pe Internet, unde vestea s-a viralizat rapid miercuri, în chiar seara în care legendarii rockeri concertau în București. 

Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociației ”Dăruiește Viața”, a relatat la Realitatea TV momentul întâlnirii cu componenții trupei. 

”Întâlnirea a fost una emoționantă. Ne-am întâlnit înainte de concert pentru a ne fi înmânat cecul. Am făcut un schimb de cadouri cumva. Noi le-am oferit niște tricorui făcute special de Dan Perjovschi pentru acest moment. Ei ne-au ascultat povestea noastră și ne-au înmânat cec-ul. A fost un moment extrem de emoționant pentru că nu m-aș fi așteptat ca vreodată în viață să îi cunosc pe acești oameni care au făcut istorie în istoria rock-ului”, a spus Carmen Uscatu.

Uscatu a explicat și care este stadiul construcției și și-a exprimat speranța că până la finalul anului viitor, spitalul va fi funcțional. 

”La acest moment, spitalul este ridicat cu cele 9 etaje ale sale. Suntem în faza în care trebuie să decidem antreprenorul pentru partea de instalații, care e cea mai complexă dintr-un spital și cea mai costisitoare. Sperăm ca până la finalul anului următor să fie gata, să fie echipat, în el să fie tratați copiii. Nu doar copiii bolnavi de cancer. Conține și alte secții, astfel ca orice copil care are nevoie de intervenție chirurgicală să poată fi operat, în condițiile în care vom avea un bloc operator foarte performant”, a spus Uscatu.

Ea a mulțumit sutelor de mii de români care au donat pentru ridicarea spitalului, dar și miilor de companii implicate.

”Sperăm să putem face mai multe, să putem renova și vechiul spital. Sperăm să avem susținerea altor oameni din alte companii. Banii de la Metallica reprezintă și o mulțumire pentru toți românii care donat și pentru companiile care s-au implicat în acest proiect”, a mai spus Carmen Uscatu. 

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România se construiește în curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București.

„Dăruiește Viață” este ONG-ul care a reușit să strângă - prin donații de la oameni și firme - milioane de euro pentru cel mai ambițios proiect din ultimii 30 de ani ai României.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
15 Aug 08:56
Niste nebuni superbi.
Sa fiti sanatosi oameni buni!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?