Carmen Dan a făcut anunţul care zguduie din temelii Academia de Poliţie

 

Carmen Dan lansează o nouă direcţie de atac în războiul împotriva şefului Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniţă. Într-o postare pe reţelele de socializare, Dan cere autorităţilor să verifice suspiciunile de plagiat privind o serie de teze de doctorat, inclusiv a lui Ioniţă. Reacţia vine după ce Comisia care cercetează doctoratele l-a "găsit curat" pe Ioniţă. „Vreți să scoateți adevărul la lumină sau să lăsați impresia că aplicați principiul “o mână spală pe alta și ambele pătează imaginea unor instituții care ar trebui să fie repere de integritate și moralitate”? Având în vedere că internetul este plin de postări ale unor jurnaliști care arată similitudini serioase între pasaje întregi din diferite teze de doctorat aflate în evaluarea Comisiei de etică, apreciez că Academia de Poliție trebuie să facă publice argumentele deciziilor acestei Comisii”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

După ce invocă autonomie universitară, Carmen Dan aminteşte că aceasta n-ar trebui să fie mai presus de transparenţă.

„În lipsa transparenței am putea rămâne toți cu impresia că aceste decizii reprezintă doar înțelegeri între colegi care poartă aceeași uniformă. Această ieșire publică este doar primul pas pe care îl fac. Următorul va fi acela de a sesiza autoritățile îndreptățite, pentru că eu nu voi gira ascunderea sub preș a gunoiului!”.

În postarea sa, ministrul de Interne a vorbit și despre ofițerul suspectat că ar fi amenințat-o pe jurnalista Emilia Şercan. "Nu pot să nu vorbesc despre dezgustul și dezamăgirea pe care le trăiesc de când am aflat că un ofițer al Academiei de Poliție este cel suspectat că a trimis mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan. De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală și nu doresc să credeți că stabilesc vinovății în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituții au multe explicații de dat. 

Percheziții la Academia de Poliție în cazul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan

Reacţía ministrului de Interne vine după ce Comisia de analiză a tezelor de doctorat din Academia de Poliție a stabilit că teza de doctorat a directorului Direcției Generale Anticorupție Cătălin Ioniță, nu este plagiată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
24 Apr 21:36
Doamna doamnelor de Tr . CUM E CU PLAGIATUL , CIOCUL MIC VORBITI MULT SI CUM NU TREBUIE .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?