Carmen Dan: "Jandarmeria n-a prelua atribuţiile SPP. Să nu facem un caz din asta!"

Ministrul de Interne n-a reuşit să lămurească situaţia apărută ca urmare a deciziei întregului cabinet, în frunte cu premeirul Viorica Dăncilă, de a renunţa la paza SPP. Pe de-o parte, Carmen Dan a declarat că jandarmeria n-a preluat atribuţiile SPP, dar pe de altă parte n-a explicat ce se întâmplă în contextul real, în care şeful guvernului este păzit de jandarmerie.  "Premierul m-a informat marţi dimineaţă că renunţă la serviciile SPP. În această situaţie absolut particulă, într-un moment particular, ca măsură punctuală, s-a asigurat deplasarea premierului la Palatul Victroa cu un echipaj de la jandarmeriei" a explicat ministrul de Interne. 

"Nu a preluat jandarmeia, ca şi cadru general, atribuţiile SPP. Nimeni nu înlocuieşte SPP. Până se va lua o decizie, care îi aparţine în exclusivitate premierului, să nu facem un caz din lucrul ăsta," a adăugat Carmen Dan. 

Referindu-se la propria situaţíe, ministrul de Interne a amintit că nu a solicitat şi nu beneficiază de paza SPP, încă din perioada primului mandat, deoarece nu consideră "că în calitate de demnitar e necesară această pază." 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?