Carmen Dan, anunţ de ultimă oră despre noul stadion Dinamo

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că proiectul pentru construirea noului stadion al echipei Dinamo este în întârziere, dar va fi gata până la Campionatul European din 2020, găzduit inclusiv de București.

Potrivit realitateasportiva.net, planul de demolare și construcție a stadionului din zona Șoseaua Ștefan cel Mare a fost întârziat de controversa privind dreptul de proprietate al lui Nicolae Badea în Parcul Sportiv Dinamo.

Guvernul s-a angajat să finalizeze trei stadioane în vederea EURO 2020 – Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. Proiectul de dezvoltare mai include și noul stadion Steaua din Complexul Ghencea.

După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, suntem în faza în care, după ce se vor finaliza studiile de fezabilitate, vom putea demara lucrările. Chiar dacă suntem în întârziere, eu pot spune că, din punctul de vedere al Ministerului de Interne, ne-am atins obiectivul, chiar dacă nu este amplasamentul stadionului consacrat, pe care şi l-au dorit cei care ne susţin. Eu zic că am reuşit totuşi să fie unul dintre cele patru stadioane care vor fi construite. Tocmai pentru a nu mai exista probleme juridice, am luat decizia să mutăm amplasamentul. În continuare suntem în instanţă“, a spus Carmen Dan, la festivitatea de premiere a sportivilor de la CS Dinamo.

Preşedintele CS Dinamo, George Cosac, a spus că noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri.

Cu stadionul suntem în grafic, se lucrează la PUZ (n.a. – plan urbanistic zonal), apoi urmează celelalte etape care vor duce la construcţia respectivului edificiu în zona velodromului. Stadionul va avea undeva la 20.000 de locuri. Cred că suporterii dinamovişti au demonstrat că merită cu prisosinţă un stadion nou“, a declarat Cosac.

Bucureștiul, alături de alte 12 orașe mari din Europa, a fost selectat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020. Toate aceste meciuri vor avea loc pe Arena Națională.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nu îi mai chinuiti
14 Dec 14:03
Doamna carmen,parcelati pt cladiri de birouri intreg parcul sportiv dinamo.Si asa echipa de fotbal se duce dupa capitan...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?