Care sunt maşinile străine cele mai vândute în China

 
Maşini pe o stradă din Beijing
Maşini pe o stradă din Beijing

Vânzările de autovehicule din China au urcat anul trecut cu 14%, la 21,98 milioane unităţi, cu creşteri importante pentru Toyota, General Motors şi Volkswagen, fiind pentru prima dată când livrările auto dintr-o ţară depăşesc 20 de milioane în cursul unui an, transmite Bloomberg.

Vânzările de autovehicule pentru pasageri, excluzând autobuzele şi maşinile comerciale, au urcat cu 16%, la 17,93 milioane, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China.

Toţi marii producători auto străini au înregistrat recorduri de vânzări anul trecut în China.

General Motors a avut anul trecut în China vânzări în urcare cu 11%, la 3,16 milioane de autovehicule. China a devenit astfel cea mai mare piaţă pentru grupul american, care s-a bucurat timp de opt ani consecutivi de poziţia de cel mai mare producător auto străin din ţară.

Volkswagen va deveni probabil principalul concern străin de pe piaţa chineză pe baza datelor pentru anul trecut, care vor fi prezentate de grupul german în următoarele săptămâni. În primele 11 luni ale anului, Volkswagen a vândut 2,96 milioane de autovehicule în China în primele 11 luni ale anului trecut, depăşind recordul anual stabilit în 2012.

Ford, care a intrat mai târziu pe piaţa chineză, şi-a consolidat semnificativ poziţia în 2013 datorită succesului modelului Focus. Astfel, vânzările Ford în China au crescut cu 49% anul trecut, la 935.813 unităţi, cea mai bună evoluţie în rândul producătorilor străini, compania americană depăşind pentru prima dată Toyota.

Grupul japonez, lider global, a căzut pe locul 6 în rândul producătorilor străini din China. Toyota şi celelalte mărci nipone au reuşit o revenire după criza din 2012, când maşinile japoneze au fost boicotate de consumatorii chinezi din cauza unei dispute teritoriale între cele două ţări.

Astfel, vânzările Toyota în China au urcat anul trecut cu 9,2%, la 917.500 unităţi, iar compania anticipează livrări de peste 1,1 milioane autovehicule în acest an. Nissan şi Honda au înregistrat de asemenea creşteri.

Piaţa auto din China ar putea fi limitată în acest an de noi limite privind emisiile de gaze cu efect de seră. Ministrul chinez al Industriei a avertizat în luna decembrie că tot mai multe oraşe vor limita numărul de automobile vândute, pentru a se încadra în ţintele de reducere a poluării stabilite de guvernul central.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
OfDoamene
09 Jan 20:33
Se pare ca in China se traieste din ce in ce mai rau, de cumpara in draci atatea masinutze....
Prvind in urme, nu pot sa=mi amintesc ca din toate punctele de vedere China din 1989 era net inferioara tarisoarei noastre, inclusiv la venitul locuitorilor.
Acum vad ca ei sunt din toate punctele de vedere mult, mult peste noi....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?