Care sunt băncile din România cu CEL MAI MARE PROFIT în 2013

 
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank
FOTO: FOTO: berilac.com

Austriecii de la Raiffeisen ocupă locul 1 pentru al doilea an la rând în topul profiturilor, Banca Transilvania rămâne pe locul doi, iar BCR revine în top după o restructurare dură.Raiffeisen şi-a păstrat anul trecut poziţia de cea mai profitabilă bancă de pe piaţă, cu un rezultat net de 458 milioane de lei (104 mil. euro), fiind urmată de Banca Transilvania cu 375 mil. lei, BCR cu 336 mil. lei.

Clasamentul primelor cinci profituri din sistemul bancar este completat de ING Bank cu un profit brut de 216 mil. lei şi de Garanti cu 93 mil. lei., potrivit unei analize zf.ro.

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, a revenit în topul celor mai profitabili jucători din sistemul bancar după o restructurare dură, depăşind astfel şocul unor pierderi de 1,2 miliarde de lei în 2012. Ga­ranti, un jucător de talie medie din sistem, a reuşit să intre în top cinci în condiţiile în care mai multe bănci mari precum BRD, Volks­bank şi Bancpost au raportat pierderi, iar altele şi-au văzut câştigurile diminuate drastic.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?