Care este motivul pentru care bunica şi mama Anei Maria Pătru au fost chemate la DNA

 

Bunica fostei șefe AEP Ana Maria Pătru, care a fost citată miercuri ca martor la DNA Ploiești, nu a dat declarații în fața procurorilor, aceasta prevalându-se de dreptul la tăcere. Potrivit unor surse, aceasta a fost chemată la audieri, după ce Ana Maria Pătru a trecut pe numele bunicii sale un teren de 1000 de mp, teren cumpărat cu banii din mită. După bunică fostei şefe a AEP, a fost audiată şi mama acesteia, care de asemenea a refuzat să facă vreo declaraţie. 

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat că femeia, în vârstă de aproape 90 de ani, nu a dat declarații în cauza în care a fost citată, el invocând vârsta acesteia, dar și starea ei de sănătate.

Totodată, avocatul a precizat că procurorii DNA Ploiești i-au adus la cunoștință femeii faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 metri pătrați și pe construcția aflată pe acesta.

Întrebat unde se află terenul în cauză, avocatul a susținut că nu a primit copii după documentele dosarului, astfel că nu poate preciza detalii.

Întrebat de ce audierea bătrânei nu a fost făcută la domiciliul ei, având în vedere vârsta și starea sa de sănătate, Veronel Rădulescu a explicat că apărătorii femeii nu au avut timpul necesar pentru a formula o astfel de solicitare.

Pe parcursul prezenței la DNA Ploiești a bunicii Anei Maria Pătru, un echipaj de salvare a fost prezent la sediul Parchetului, acesta intervenind și evaluându-o medical pe bătrână în condițiile în care aceasta a făcut un atac de panică, nefiind necesar transportul ei la spital, au precizat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

După bunică, şi mama Anei Maria Pătru a fost citată ca martor, miercuri, la DNA Ploieşti în dosarul fiicei sale, iar procurorii au decis să pună sechestru asigurator pe apartamentul ei din Constanţa. Femeia a refuzat să facă declaraţii în faţa anchetatorilor.

Avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu, a declarat că mama clientei sale a fost citată în calitate de martor.

De asemenea, avocatul a declarat că a depus la DNA Ploiești o cerere de probe, propunând audierea procurorului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în calitate de martori în legătură cu acuzația de inducere în eroare a organelor judiciare pentru care este urmărită penal Ana Maria Pătru.

În context el a explicat că având în vedere această cerere, procurorul șef al DNA Ploiești ar trebui să formuleze o declarație de abținere.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?