Care a fost primul videoclip oficial românesc

 

Puțini sunt cei care nu au fredonat, măcar o dată, celebrele versuri ale piesei ”Andrii Popa”. Dacă versurile sunt faimoase și arhirecunoscute, despre videoclipul piesei își mai amintesc doar poate cei trecuți de 40 de ani, scrie libertatea.ro, potrivit yahoo.com.Piesa originală a fost compusă în 1973 de Mircea Baniciu, pe versurile lui Vasile Alecsandri, și a apărut în 1974 pe albumul „Mugur de fluier” (reeditat în 1999 pe CD).

Piesa a beneficiat de primul videoclip oficial al unei melodii românești. Apărut în 1974, clipul a fost filmat de TVR în studiourile cinematografice din Buftea.
Însă Phoenix a mai avut filmări care au rămas în arhivele cinematografice, fără a fi videoclipuri. Prima dintre acestea a fost realizată pe un tramvai în Timișoara și datează din 1968 fiind făcută pentru piesa ”Vremuri”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?