Care a fost CUVÂNTUL anului în 2017

FUNDEU (Fundación del Español Urgente) a ales ca aporofobia să fie cuvântul anului 2017.Aporofobia este un neologism care înseamnă teamă, respingere sau aversiune față de oamenii săraci (din greacă-áporos - sărac și fóbos – fobie.)Este un termen lansat prin anii 1990 pentru a face diferența față de xenofobie (respingerea străinului) și rasism (discriminarea rasei, etniei). Aporofobia evidențiază faptul că nu sunt discriminați străinii sau etnicii bogați, cu resurse fianciare sau economice importante, ci doar aceia care sunt săraci, persoanele aflate în mare necesitate, homeless-ii, migranții și refugiații.

Cuvântul anului este ales dintre termenii care au fost prezenți, în mai mare sau mai mică măsură, în actualitatea informativă din ultimele luni și care prezintă interes din punct de vedere lingvistic. Iată câteva cuvinte alese de FUNDEU în anii anteriori: selfi, în 2014, refugiat, în 2015, populism, în 2016.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?