Care a fost cea mai mare "capcană" în care a căzut Liviu Dragnea

Nu trebuia cine știe ce agerime a minții, pentru a-ți da seama că Răsturnarea Guvernului Sorin Grindeanu fusese marea, uriașa capcană întinsă lui Liviu Dragnea, scrie jurnalistul Ion Cristoiu într-un editorial din EVZ.Jurnalistul Ion Cristoiu spune că era de-ajuns să i se sufle în ureche că Sorin Grindeanu îl lucrează, că vrea să pună mîna pe putere și în PSD, pentru ca Liviu Dragnea să cadă în capcana mortală care a fost Răsturnarea de către PSD a propriului Guvern:

"Luni, 13 noiembrie 2017, după convocarea la DNA, prefațată de presa noastră cu trîmbițe mai dihai decît cele folosite la anunțarea tăierii capului pe butuc, la Instanbul, domnitorului ghiaur, s-a dat publicității deschiderea unui dosar penal lui Liviu Dragnea acuzat de o infracțiune de corupție petrecută în 2002, cu 15 ani în urmă, de pe vremea cînd era bunica fată și Codruța Kovesi, fetița dulce a tătucului procuror comunist.

Deschiderea unui dosar pentru o infracțiune petrecută în antichitatea post decembrismului e deja un tic al DNA.

Așa cum am mai scris, unul dintre instrumentele prin care Binomul SRI-DNA și-a impus dictatura pe șest a fost și practica ținerii dosarelor în sertare, la dospit. Practic, cred că puțini sînt politicienii români, dintre cei pe care nici măcar n-au fost nici măcar concepuți, cărora să nu li se fi pus în sertare documente pe cale de a primi doar o copertă pentru a deveni dosar penal. Cînd interesele politico-mafiote ale Binomului o cer, filele devin dosar și politicianul sau jurnalistul devine pe loc penal.

Vestea punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA nu m-a luat prin surprindere. Ba chiar, sincer să fiu, mi-a stîrnit o oarecare jubilație: Cea a unuia care vede cum i se îndeplinesc profețiile. a puțin timp după propulsarea lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului, mi-am spus că pentru Liviu Dragnea Ceasul a început să ticăie. Nu trebuia cine știe ce agerime a minții, pentru a-ți da seama că Răsturnarea Guvernului Sorin Grindeanu fusese marea, uriașa capcană întinsă lui Liviu Dragnea. Decizia de înlăturare a lui Sorin Grindeanu a stupefiat prin caracteru-i neașteptat. Experiența îmi spunea că atît Liviu Dragnea, cît și Sorin Grindeanu au fost manipulați cu abilitate de Statul paralel prin oameni infiltrați în anturaj. În cazul lui Liviu Dragnea n-a fost prea greu. Orice sergent major din Servicii îi știa, în cadrul profilului, principala slăbiciune: Suspiciunea paranoică.

Era de-ajuns să i se sufle în ureche că Sorin Grindeanu îl lucrează, că vrea să pună mîna pe putere și în PSD, pentru ca Liviu Dragnea să cadă în capcana mortală care a fost Răsturnarea de către PSD a propriului Guvern.

Odată cu această cădere în capcană, era limpede că Liviu Dragnea intra în faza Ticăitului de Ceas. Pe de o parte, i se putea impune de către Klaus Iohannis drept premier un copil alintat al Serviciilor. Pe de alta, el nu-și mai putea permite răsturnarea premierului impus de Klaus Iohannis.

Capcana s-a văzut în clipa în care, potrivit Planului, Mihai Tudose s-a trezit TeFeL-ist. Sub pretextul că penalele îi dau bătăi de cap în Guvern, premierul a bătut din picior pentru o remaniere. Altfel demisiona", mai scrie Ion Cristoiu. Mai multe aici.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?