Cardurile de sănătate nefuncționale au instalat HAOS-ul în cabinetele medicilor de familie

 

Haos în cabinetele medicilor de familie din cauza sistemului informatic al Casei de Asigurări de Sănătate. Doctorii se plâng că platforma nu a fost încă reparată și că, de două săptămâni, funcționează în proporție de 10%. Mai mult, medicii spun că nu pot afla nici dacă pacientul este asigurat sau ce alte medicamente a mai luat. 

Săptâmâna trecută reprezentanții Casei Naționale de Sănătate au recunoscut că sistemul informatic este indisponibil. Nu au mai transmis însă și când se va remedia situația, iar medicii de familie eliberează retețe în mod offline. Asta înseamnă că pacienții sunt nevoiți să aștepte mai mult, iar medicii nu pot verifica date esențiale despre bolnavi. 

Medicii de familie se plâng că situația durează de 2 săptămâni.Din cauza problemelor, medicii de familie se tem că nu vor putea plăti salariile angajaților din cabinete. 


Reprezentanții Casei Naționale de Sănătate au transmis că încă se lucrează la repararea sistemului informatic. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Radio Evevan !
16 Jul 20:17
''softul'' cardurilor de sanatate este o mare jegmaneala, asta e tot adevarul. Fragmentarea diverselor informatii ale statului este o HOTIE si un SABOTAJ prin problemele pe care le induc pentru a justifica sume aiurea de intretinere si prin lipsa de integrare a informatiilor pe care structurile statului nu le pot accesa in timp real si nu sint consistente.
In tari mult mai mici, dar fara atita CORUPTI si INCOMPETENTI, toate informatiile sint integrate intr-o singura platforma simpla, eficienta, cu servere redundante, iar simpla accesare a numarului unei persoane sa aduca toate informatiile necesare incepind cu starea de sanatate pina la ultimele amenzi de platit sau cazierul ... o singura platforma cu toate datele poate controla accesul exact si modificarile care se aducm, de catre cine si cind ... nu ca acum, cind fiscul iti cere anual informatii despre masina vinduta cu 10 ani in urma pentru ca a cazut ''baza de date'' care este o metoda de a face scapati marii infractori economici ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?