Cardul de sănătate creează haos. Autorităţile spun una, medicii fac alta

 
Cardul de sănătate crează haos. Autorităţile spun una, medicii fac alta
Cardul de sănătate crează haos. Autorităţile spun una, medicii fac alta
FOTO: www.gds.ro

Haos în sistemul sanitar: autorităţile spun una, medicii fac alta. De astăzi, teoretic, de fiecare dată când mergeţi într-un laborator de analize sau într-un spital trebuie să prezentaţiardul de sănătate. 

Românii care nu au primit încă documentul vor beneficia în continuare de servicii medicale gratuite. Însă, medicii i-au trimis pe bolnavi de urgenţă la casele de asigurări să intre în posesia cardului. În caz contrar, i-au ameninţat că nu le mai dau reţete compensate.

13,5 milioane de asiguraţi au primit cardul de sănătate. Aceştia trebuie să îl folosească atunci când merg la medicul de familie, într-un spital, într-un laborator de analize sau în farmacie, când primesc medicamenete compensate. În schimb, alţi aproape 850 de mii de nu au cardul. Cei mai mulţi dintre ei sunt di Bucureşti: 90 de mii.

O femeie a afirmat că s-a dus ieri la medicul de familie şi acesta i-a zis să îşi facă analizele acum că de luni nu şi le mai poate face.

Disperaţi, oamenii au venit chiar şi de 1 mai la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate să intre în posesia cardului. Alţi asiguraţi l-au primit, dar l-au pierdut, aşa că acum trebuie să solicite un alt card.

"Vin de câteva săptămâni, de trei săptămâni ca să rezolv. Am înţeles că nu se vor elibera reţete fără acest card", a afirmat o altă femeie. Întrebată cine i-a spus acest lucru, femeia a răspusn că medicii de la care a luat reţetele.

"Persoanele care nu au intrat în posesia cardului beneficiază de servicii medicale în virtutea calităţii de asigurat", a declarat Cristina Călinoiu, purtătorul de cuvând al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.

Dacă aţi refuzat cardul, trebuie să aveţi o adeverinţă din care să rezulte că sunteţi asigurat. Şi pe 2 mai, casele judeţene de asigurări de sănătate rămân deschise şi eliberează carduri şi adeverinţe.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?