Cardul de sănătate, blocat din nou. Ce spune președintele CNAS

 

Sistemul cardului de sănătate este din nou blocat, îngreunând eliberarea rețetelor pentru pacienți.

”Am încercat să introduc rețetele în sistem și nu au fost validate. În acest moment am vreo 20 de consultații în care cu greu am reușit să eliberez rețetele de boli acute, pentru copii. Le-a raportat offline.

Sistemul se blochează de dimineață de pe la 8:30- 9:00, până seara. Nu putem raporta consultațiile vineri de vineri”, a declarat medicul de familie Sorin Restea, la Realitatea TV.

Președintele CNAS, Vasile Chiurchea, susține că sistemul funcționează, dar că răspunde mai greu pentru că este solicitat. ”În aceste zile se face raportarea lunii anterioare, se fac plăți pentru luna anterioară și se raportează și luna decembrie, deci se raportează două luni”, a explicat acesta, care a adăugat că medicii pot oferi consultațiile în regim offline, după care, în 72 de ore, să fie trecute în sistem informatic.

De cealaltă parte, medicul de familie Restea spune că nici după cele 72 de ore nu a reușit să rezolve problema.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?