Capitala riscă să rămână fără apă caldă! Primăria dă asigurări că nu va fi așa!

 
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă Elcen Bucureşti

SIERRA QUADRANT, administratorul judiciar al ELCEN,  va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET. Gabriela Firea spune că a avut discuții cu Dăncilă și Teodorovici, care au asigurat-o că Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei.

SIERRA QUADRANT spune că s-a ajuns în această situație ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășit


“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor. Se pare că am fost niște naivi! Pentru ei, cetățeanul este o noțiune abstractă. Concrete sunt doar donațiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru niște companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari și alte astfel de acțiuni.

După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare.", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT.

În urma declarațiilor publice ale reprezentanților administratorului judiciar al ELCEN cu privire la posibilitatea de a fi sistată furnizarea agentului termic în București, Primăria Capitalei face următoarele
 
Precizări de la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică sau financiară a RADET si ELCEN.

Primarul General, Gabriela Firea:

"Am vorbit azi cu Doamna Premier Dăncilă și cu Domnul Ministru de Finanțe Teodorovici care m-au asigurat atât pe mine, ca primar general, cât și pe bucureșteni ca, sub nicio forma, Guvernul NU va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, și a apei calde și a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice și financiare dintre Elcen si Radet.

Dincolo de declarațiile belicoase ale administratorilor ELCEN, atât cel special cât mai ales cel judiciar, sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum,  o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia NU se poate interveni.

Înțelegem că administratorul judiciar al ELCEN este o firmă  care urmărește doar profitul, fiind interesată exclusiv de încasarea unor comisioane cât mai mari și nu de calitatea vieții bucureștenilor. Dar trebuie să existe o limită dincolo de care nu se poate trece, limită pe care, din păcate, reprezentanții Sierra Quadrant o depășesc în mod sistematic.

Îi asigur pe toți bucureștenii că Primăria Capitalei nu va accepta sub nicio formă impunerea unor astfel de măsuri și că va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic să se facă fără probleme. În acest moment, suntem în plin proces de reparații și înlocuire a țevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani".

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
04 Sep 14:49
Bine ca, doamna primar plateste spoturi publicitare sa ne spuna cate a facut si a dres.
In final, si capitala o sa aibe aceeasi soarta cu alte orase mari din tara, conduse de PSD.
Răspunde
0 0
Simion
04 Sep 11:26
Situatia celor doua entitati RADET SI ELCEN ESTE DE NAI DE ZILE. A venit doamna Gabriela Firea si ne-a tot declarata ca probelma cleor doua va fi rezolvata,la un moment dat s-a tot vehiculat ca se vor uni si late asemenea gulgute.Ca o capitala europeana sa aiba probelme cu apa calda MI SE PARE O MIZERIE DE NEDESCRIS. Acest priamr da zeci d emilioane de euro la televiziuni private ca sa o ridice in slavi ce mari lucruri a factu cu aceste companii create d eprimarie si ilegale asa cum a decis CURTEA DE APEL. iar cand este vorba de o probelma spinoasa o tratezi cu sictir. Auziti doaman, ati stat peste trei ani la Primaria capitalei si nea-ti umflat capetele cu aceasta probelma. NU SUTNETI INS TARE S AOR EZOLVATI ATUNCI DATI-VA ODATA DEMISIA SI ALSATI-NE IN PACE. POATE VINE ALT PRIMAR SI VA REZOLVA RPOBLMA PROFESIONAL. NU AVEM NEVOIE DE UNA SEMENEA PRIMAR CARE NE TOT DA LECTII DE CUMA R TREBUI SA FIE MANAGERIATA PRIMARIA CAPITALEI SI IN FINAL ORASUL BCUURESTI. ca sa ramai fara apa calda acum cand se apropei sezonulr ece mi se pare o jignire la adresa tuturor bucurestenilro.!!!! DEMISIA SI AFARA DIN PRIMARIA CAPITALEI DOAMNA GABRIELA FIREA !!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?