Cap sau pajură. Trucul pe care să-l aplici ca moneda să cadă cum pariezi

 

"Cap sau pajură", jocul considerat imparţial, folosit pentru tranşarea multor chestiuni, nu este chiar neutru, moneda putând fi manipulată de persoana care o aruncă, potrivit unui studiu efectuat în Canada.

Participanţii care au beneficiat de un scurt instructaj în ceea ce priveşte maniera de lansare a monedei, au reuşit să obţină mai multe rezultate de "cap" decât de "pajură". În cazul a şapte dintre ei, preponderenţa rezultatului "cap" era "semnificativă", iar cel mai bun dintre ei a avut un procentaj de reuşită de 68%.

Atunci când participanţii primesc instrucţiuni simple despre lansarea unei monede şi când dispun de câteva minute pentru a se antrena, mai mult de jumătate dintre ei pot să influenţeze rezultatul aruncării, în proporţie semnificativă", arată studiu.

Potrivit unui alt studiu, este suficient ca moneda să fie lansată cu faţa în sus pentru a avea mai multe şanse ca ea să cadă în aceeaşi poziţie.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?