Cântec de lebădă pentru mașinile noi înainte ca timbrul de mediu să fie desființat

 

Românii au preferat să își cumpere mașini noi în anul 2016 și să beneficieze de garanție și toate beneficiile unui autoturism scos din fabrică. Astfel, numărul înmatriculărilor de mașini noi a crescut cu aproape 25% față de perioada similară a anului trecut.

În primele nouă luni ale acestui an, aproximativ 295.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România, cu 25% mai multe decât în primele nouă luni ale anului 2015.

În trimestrul III 2016, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasageri lor au crescut cu 31,7% faţă de perioada similară a anului trecut, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au urcat cu 13,1 procente, potrivit INS

În trimestru al treilea din acest an, comparativ cu trimestrul similar din anul trecut, înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat atât creşteri cât ṣi scăderi Scădere s-a inregistrat la categoria autobuze şi microbuze. În aceeaşi perioadă înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 16,3% la categoria autocamioane, cu 16% la categoria remorci şi semiremorci ṣi au scăzut cu 4,8% la categoria autotractoare.

După eliminarea timbrului de mediu, industria auto din România va primi o lovitură puternică, devenind mult mai convenabilă înmatricularea de mașini second hand din afara țării.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?