Scandal și candidaturi surpriză la PSD. Deputatul "Mitralieră", scos din cărţi, ameninţă cu procese

Liviu Dragnea, alături de Viorica Dăncilă
Liviu Dragnea, alături de Viorica Dăncilă
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Singurul contracanditat la funcţia la care ţinteşte Viorica Dăncilă este, până miercuri seară, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Niculae Bădălău, cel care ocupă acum această funcție, are rezervat postul de președinte al Consiliului Național. Această funcție nu va fi aleasă însă la acest congres, ci ulterior. Mihai Fifor, care ocupă acum funcția de preșdinte al Consiliului Național, va candida pentru un post de vicepreședinteÎn schimb, deputatul Cătălin Rădulescu "Mitralieră" a contestat decizia colegilor săi din Comitetul Executiv de a alege 16 vicepreședinți pe regiuni, 8 bărbați și 8 femei. El acuză în continuare că această decizie este ilegală și amenință chiar cu contestații în instanță dacă la Congres nu va fi discutată reclamația sa.

”Astăzi (miercuri) am depus o contestaţie. Am contestat hotărârea CExN care este şi nestatutară şi neconstituţională prin care s-a restricţionat şi ne-a fost interzisă candidatura membrilor de partid care vor să candideze (pentru funcţii de conducere – n.r.). Măcar acum un an de zile s-au folosit liste, unele tăiate, cu cei care nu trebuiau să ajungă vicepreşedinţi şi altele cu cei care trebuiau să ajungă vicepreşedinţi. Acum s-a întâmplat o chestiune mult mai gravă, şi anume faptul că membrii CEx, nu ştiu la îndemnul cui, au luat o hotărâre care nu este nici constituţională, nici statutară, prin care s-a hotărât ca din fiecare judeţ să candideze o persoană – un bărbat sau o femeie. N-am auzit în viaţa mea, în niciun loc din lumea asta, ca să se poată interzice un drept conferit prin Constituţie şi prin statutul partidului de a candida la orice funcţie, de a fi ales şi de a alege, decât această hotărâre a CExN”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?