Când va produce Institutul Cantacuzino vaccinuri. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

 
Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri "cam în trei ani".
Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri "cam în trei ani".

Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri "cam în trei ani", timp în care însă va putea produce suplimente pentru stimularea imunităţii, a precizat vineri ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

"Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani. Dar, în această perioadă, el poate să producă suplimente pentru stimularea imunităţii. Poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut, nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri", a spus Bodog, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută în Dâmboviţa, citat de Mediafax.

"În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti pentru că nu e niciun secret că, la momentul la care institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă", a adăugat Bodog.

El a invocat, totodată, necesitatea de a avea o linie de fabricaţie a vaccinurilor care să nu fie autorizată la "presiunea unui ministru", ci pentru că merită. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?