Când în România se înregistrează -22 de grade Celsius, în Arctica sunt temperaturi ridicate

 

În timp ce în România s-au înregistrat, în ultimele zile, temperaturi şi de -22 de grade Celsius, în regiunea Arctică a fost înregistrată cea mai călduroasă iarnă din istorie.Valul de căldură a dus în luna februarie la înregistrarea unor temperaturi de 1,7-4,4 grade Celsius în Arctica. Astfel de temperaturi au mai fost înregistrare în regiune în 1958. În cel mai nordic avanpost din Cape Morrus Jesup, temperaturile au rămas peste nivelul de îngheţ timp de 24 de ore, pe 25 februarie. În aceeaşi zi, în unele zone din România, precum Vatra Dornei, se înregistrau -22 de grade.

''Fenomenul din Cape Morris Jessup nu a depăşit recordul prin temperaturile extrem de ridicate, ci prin perioada în care s-a produs,'' a declarat Ruth Mottram, climatolog din cadrul Institutului de Meteorologie din Olanda.

Potrivit descopera.ro, deși temperaturile ridicate din ultima lună înregistrate în Groenlanda pot fi puse pe seama unor vânturi calde, acest fenomen nu explică încălzirea per total a regiunii. Deşi nu există staţii de meteorologice la Polul Nord, specialiştii consideră că temperaturile ar fi ajuns la 1,7 grade Celsius.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?