Când au auzit ştirea, suporterii Brexit şi-au ieşit din minti: "E o umilinţă de neimaginat""

Susținătorii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană au fost înfuriați de vestea că noile pașapoarte albastre din perioada post-Brexit, un simbol al independenţei față de Europa pentru britanicii care au susţinut ieşirea din blocul comunitar, ar putea fi produse în UE, scrie presa britanică. Compania britanică De La Rue a pierdut licitația organizată de guvernul de la Londra, în favoarea unei firme franco-olandeze, a confirmat chiar șeful producătorului britanic, Martin Sutherland, scrie The Guardian, citat de EurActiv.ro.. 

Dincolo de disputa patriotică, guvernul va economisi circa 120 milioane de euro pe parcursul celor cinci ani de derulare a contractului.

Reprezentanți ai guvernului au spus că, deși decizia finală nu a fost luată, competiția a fost corectă și asigură cel mai bun raport calitate-preț.

Dar posibila externalizare a producției unui simbol i-a înfuriat pe susținătorii Brexit, în timp ce sindicatele au avertizat că ar putea urma concedieri la fabrica De La Rue din Anglia, care produce actualele pașapoarte, de culoare vișinie.

De altfel, șeful De La Rue le-a cerut prim-ministrului și ministrului de interne să vină la fabrica sa să explice „de ce guvernul britanic crede că este o decizie delicată să cumperi paşapoarte realizate în Franţa şi nu în Marea Britanie”.

Ministerul de Interne britanic a afirmat că nu solicită ca paşapoartele să fie fabricate în Marea Britanie, ci este interesat de cea mai bună calitate pentru banii contribuabililor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?