Canabisul, cel mai consumat drog în România

 

Canabisul continuă să rămână cel mai consumat drog în România. Acesta este folosit de tinerii cu vârsta între 15 şi 34 de ani, arată raportul anual al Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie.

Prevalenţa utilizării substanţelor ilegale în rândul populaţiei adulte, deşi rămâne scăzută în comparaţie cu alte ţări europene, a crescut constant în perioada 2004-2016.

În plus, aproximativ 2,5% dintre adulţii din România au încercat cel puţin o dată în viaţă o nouă substanţă psihoactivă.

În ceea ce priveşte utilizarea drogurilor de mare risc, raportul arată că numărul persoanelor care utilizează droguri injectabile în Bucureşti a fost estimat la aproape 9.000 în 2017.
Datele provenite de la unităţile de tratament arată că heroina este principalul drog injectabil utilizat de 9 din 10 pacienţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?