Câmpeanu: Schimbarea completă a sistemului de pensii este imposibilă

 
Câmpeanu: Schimbarea completă a sistemului de pensii este imposibilă în lipsa unui fond de rezervă
Câmpeanu: Schimbarea completă a sistemului de pensii este imposibilă în lipsa unui fond de rezervă
FOTO: indrumari-juridice.eu

Schimbarea completă a sistemului de pensii este imposibilă în lipsa unui fond de rezervă care să permită plata pensiilor care sunt deja în sistem, până la înlocuirea lui totală, Norvegia fiind singura ţară care şi-ar putea permite acest lucru în prezent, a declarat, joi, ministrul Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la prezentarea unui studiu privind sistemul de pensii, că soluţii propuse pentru sustenabilitatea sistemului trebuie analizate bine, pentru că soluţiile radicale, cum ar fi schimbarea totală a actualului sistem, nu pot fi aplicate.

"Sunt tot felul de soluţii, unele chiar radicale, cum ar fi schimbarea completă a sistemului de pensii. Este clar că nu mai avem condiţiile de acum 100 de ani, când s-a instituit acest sistem, dar o componentă de schimbare totală a unui sistem de pensii cred că, la ora actuală, nu se poate face decât în Norvegia şi nu ştiu dacă ei au nevoie să facă acest lucru. Dacă nu ai un fond de rezervă care să îţi permită să plăteşti pensiile celor care sunt în sistemul actual, până la înlocuirea lui totală, niciodată nu o să poţi să schimbi total un sistem şi întotdeauna vei încerca să repari ce se poate repara din actualul", a explicat ministrul.

Demnitarul a mai precizat că este întrebată frecvent care sunt soluţiile pentru viitor şi că îi este foarte greu să răspundă, precizând însă că soluţiile trebuie să fie în strânsă legătură cu creşterea productivităţii muncii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
romanul
30 Jan 14:10
Doamna 'ministreasa, fondurile private de pensii care le manca oamenilor "banii de pensii prin comisioane atata dew graswe incat, nu vor avea oamenii asemenea valoare la pensie, manaca ... fondurile de pensii, ca si alte comisioane si rai platnici la fondul de pensii, spuneti oam enilor adevarul !!!
Răspunde
7 0
Nicolae
30 Jan 13:18
Babaciune campeanu tu ce salariu ai acolo sus unde te-a cocotat plagiatorul comunist bolsevic ponta?Ce pedepse meritati voi jefuitorilor de popor roman...nu ati vrea sa aflati vreodata.Dar speram sa traiti si sa le simtiti toti,cat de curand!
Răspunde
5 -1
Vasile Mincu
30 Jan 13:15
Sa de-a moarte in voi de jivine comuniste.Pentru voi aveti sute de milioane de euro sa va faceti vile.masini de lux,bijuterii si trai de bogatani,dar pentru amaratii de pensionari muncitori simpli le aruncati ca la caini 20 ron.Nenorocitilor,cu lovitura voastra de stat ne-ati furat iar tara.Blesteme pe voi si familiile voastre va dorim.
Răspunde
4 -2
Catalin
30 Jan 13:11
Cum mai pensionarilor nu va ajuge cat va dat pontacul hot si parvenit la pensii??Va ajung cei 20 de ron cu care va prostit..Ha ha ha ha ha ha ha..Tara comunistilor si hotilor de tara parveniti si cu averi colosale nu are bani de dat unor amarati cu pensii mizere..Bravo comunistule ponta .bine le-ai facut acestor mosi si babe lingatoare de comunism.
Răspunde
4 0
30 Jan 13:10
Cum drk sa se poata ? ! ? Doar trebuie prezervate pensiile nesimtite, de multe mii de lei, la care nu a contribuit nimeni...
Ar trebui instituita o LIMITA SUPERIOARA PENTRU PENSIILE DE STAT la o suma decenta, echivalentul a 1000 euro de exemplu.
Asa cum unii sec hinuie sa traiasca cu 5-600 lei pe luna , si ceilalti ar trebui sa le ajunga 4500lei. Ca necesitatile vitale sunt aceleasi...
Cine vrea pensie mai mare, sa cotizeze la fonduri private si sa-si faca pensie cit vor ei.
Statul ar trebui insa sa limiteze atit inferior cit si superior nivelul pensiilor intr-un mod decent.
Asa sistemul de pensii si-ar gasi mai usor echilibrul.
HAI, ACUM ASTEPT SA AUD RACNETELE SI INJURATURILE ARMATEI LUI DOGARU...
Răspunde
4 0
bibicu
30 Jan 13:02
Totul este posibil, icepand cu taierea drastica a pensiilor nesimtite si in mare parte nesimtite si pana la taierea privilegiilor celot ce conduc acesta tara.Apoi urmeaza reducerea la fel de drastica a numarului de parlamentari si a celor care traiesc de pe urma supraaglomeratului aparat de stat unde nemunca este platita regeste si numai pe baza de nepotism si afilieri politico-mafiote.
Răspunde
5 0
Dorina
30 Jan 12:43
Suna atat de urat cand auzi de la politicienii nostri ca stiu despre alte tari ce se pate si ce nu ,iar la noi nu sunt capabili nici macar sa rezolve individual un dosar ,ca iti vine sa urliii.d na ministresa , principala problema pt pensionari este ca nu sunt suficienti angajati,adica cei care sa cotizeze ca altii sa incaseze.apoi ,multe nereguli pe care nimeni nu prea le a ajustat,faptul ca ati creeat posibilitatea pensiilor minime inclusiv pt cine nu a contribuit niciodata si alte ,multe altele.daca se rezolva an de an cate ceva poate eram mai bine.Dar???????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?