CÂMPEANU, PENSIE-CADOU pentru soţ. Ce spune ministrul despre ANCHETA din presă

 
CÂMPEANU, PENSIE-CADOU pentru soţ. Ce spune ministrul despre ANCHETA din presă / Foto: MEDIAFAX
CÂMPEANU, PENSIE-CADOU pentru soţ. Ce spune ministrul despre ANCHETA din presă / Foto: MEDIAFAX

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

"Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete, și îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activități de interes public. (...) Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Câmpeanu.

Mai grav decât atât, ţine să sublinieze ministrul, obiectul atacului "îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activități de interes public".

"Problemele de sănătate ale soţului meu, în prezent în vârstă de 68 de ani, au fost făcute publice în lipsa consimţământului său, deşi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisă prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai în virtutea caracterului extrem de personal al afecţiunilor de care suferă. (...) Doresc să vă informez pe această cale, că legea ocroteşte nu doar dreptul la viaţă privată, dreptul la confidențialitatea diagnosticului, dar şi dreptul la imagine şi sancţionează în termeni penali difuzarea imaginii unei persoane nepublice fără acordul acesteia", mai precizează Mariana Câmpeanu.

În acelaşi comunicat, ministrul Muncii susţine că, prin materialul de presă în cauză, s-a încercat acreditarea ideii că pensionarea medicală a soţului ei, în anul 2005, este nejustificată, deşi ar fi evident, în opinia ei, că nu a existat un interes de natură materială pentru ca Iulian Câmpeanu să fie declarat inapt de muncă la vârsta de 59 de ani, primind o pensie lunară de 350 lei în condiţiile în care, dacă şi-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost în mod vădit mult mai consistente.

"Din nefericire însă, încă din anul 2000 soţul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate şi netratate în mod corespunzător, au evoluat şi au generat accidente vascular cerebrale astfel încât în intervalul 2004-2005, soţul meu a fost internat în repetate rânduri. Încetarea contractului de muncă, survenită la 1 martie 2005, a fost determinată tocmai de faptul că societatea la care îşi desfăşura activitatea a constatat că Iulian Câmpeanu avea probleme de concentrare la locul de muncă, absenta perioade lungi de timp, într-un cuvânt, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenţă al angajatorului", mai precizează Mariana Câmpeanu.
Referitor la expertiza medicală efectuată soţului ei, ministrul menţionează că aceasta a avut la bază întreaga documentaţie de care acesta dispunea în martie 2005.

"Am certitudinea că medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect şi legitimat de starea concretă de sănătate a lui Iulian Câmpeanu, de rezultatele investigaţiilor medicale la care a fost supus şi de antecedentele sale patologice. Cu privire la confuzia pe care autorii încearcă să o inducă referitor la faptul că pensia de invaliditate a fost stabilită pentru 'boală obişnuită', şi nu pentru afecţiunile grave care rezultă din documentele medicale, trebuie să subliniez că în legislaţia specifică pensiilor se utilizează această noțiune pentru a distinge cauza invalidității de boala profesională sau accident de muncă - pentru care pensia se suportă din bugetul pentru risc şi accidente", mai spune demnitarul.

Câmpeanu susţine că pensionarea soţului ei la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov nu a fost "un favor" şi nici "un caz singular", ea precizând că în perioada 2003-2007 toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucureşti erau supraaglomerate, din cauza procesului de recalculare a pensiilor.

"Astfel, mii de cetăţeni din diferite sectoare ale municipiului Bucureşti au fost preluați, în acei ani, de Casa Judeţeană de Pensii Ilfov. Diagnosticul stabilit soţului meu şi starea fizică în care se afla în momentul pensionării nu ar fi determinat o altă modalitate de soluţionare a problemei sale, indiferent de structura căreia i s-ar fi adresat, deoarece expertiza medicală este o activitate bazată pe documente cu caracter ştiinţific, obiectiv, prin urmare evaluarea urma a fi analizată în aceiaşi parametri de oricare altă Casă de pensii din România", adaugă, în acelaşi context, ministrul Muncii.

În acelaşi comunicat, Mariana Câmpeanu face referire şi la faptul că soţul ei este, în prezent, "o persoană deplasabilă şi relativ coerentă".

"Am încercat împreună cu copiii mei şi familiile lor să-i asigurăm soţului meu un climat de viaţă echilibrat şi armonios, care să-i permită dacă nu refacerea, cel puţin menţinerea stării generale la un nivel acceptabil, iar faptul că în prezent este o persoană deplasabilă şi relativ coerentă, reprezintă o satisfacţie şi nicidecum un prilej de explicaţii publice asupra unor chestiuni de viaţă care nu prezintă şi nu au de ce să reprezinte un subiect de dezbatere publică şi linșaj mediatic. (...) Soţul meu este un cetăţean obişnuit, prin urmare expunerea sa pe ecrane şi în fotografii, în timp ce se deplasează ezitant în fața casei, şi repetarea obsesivă a acestor cadre la interval de minute, nu serveşte unui deziderat de informare a publicului, ci reprezintă un afront la dreptul său la intimitate şi imagine", explică demnitarul.

Câmpeanu ţine să precizeze că, de la pensionare, soţul său a fost diagnosticat și cu alte afecțiuni: cancer, operat, iradiat și chimio-tratat; enterită radică operată; agravarea consecințelor accidentului vascular (demență mixtă, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestări specifice de pierdere a cunoștinței, pierderi de echilibru, lipsă de orientare în timp și spațiu).

"Toate aceste manifestări nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie să fie continuă", subliniază ministrul.

Demnitarul mai spune şi că în materialul jurnalistic numele copiilor ei sunt asociate "în mod insidios cu acţiuni pretins frauduloase, acuzaţii la fel de neîntemeiate şi lipsite de suport deontologic şi moral".

"S-a sugerat că soţul meu ar fi fost transportat cu un autoturism aparţinând Registrului Auto Român, instituţie la care este angajat Flavius Câmpeanu, deşi autoturismul este utilizat în condiţii legale, sens în care, în măsura în care există interes cu privire la acest subiect, sunt în măsură să prezint dovezi", se mai arată în comunicat.

Ministrul Muncii adaugă că "onestitatea şi verticalitatea" i-au caracterizat "îndelungata carieră publică" şi că ea nu va "abdica" de la acestea, fiind gata să răspundă tuturor criticilor ce vizează activitatea sa.

"În egală măsură, solicit respect şi decenţă faţă de membrii familiei mele care au propriul lor drept la imagine şi viaţă privată şi nu admit că în spiritul unor demersuri jurnalistice incorect întreprinse, aceste atribute garantate constituţional să le fie încălcate. Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens", conchide Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a dat pensie de invaliditate soţului

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media. Informaţiile apar într-un material de presă publicat marţi de Centrul de Investigaţii Media.

CÂMPEANU, PENSIE-CADOU pentru soţ. Reacţia lui CRIN ANTONESCU

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că împreună cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, va lua deciziile "cele mai decente şi mai corecte" faţă de scandalul privind pensionarea soţului său, precizând că nu este la curent cu informaţiile prezentate în presă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -1
nelutiu
20 Feb 18:05
Blestem si moarte lui Traian Basescu , Dusmanul Poporului. Blestem si moarte stirpei lui si neamului sau. Blestem si moarte slugilor , ciracilor si adeptilor sai. Fie sa le intre cancerele-n carnuri !!!. Fie sa-i napadeasca boli monstruase , ciudate si fara tratament. Fie ca hoiturile lor sa fie azvarlite din pamantul tarii, din gropile pe unde-or zace in putreziciune. Fie ca fiarele din padurea groazei sa sfasie aceste lesuri strambe si sa-i imprastie in patru zari ; asa se va sfarsi nelegiurea lor. In viata si in moarte , asa sa fie !! In viata si in moarte , sa se-mplineasaca cele ce le-am zis.SI VA FI!!!!Dictatorul este parsiv , vrea numai companie electorala pentru mortul sau partid secu de mafioti pedelaci!!!!Raul Suprem al Romaniei Demisu Base Secu!!!!Mare Mincinos ,Raul Suprem al Romaniei!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
1 -1
Antonie
20 Feb 12:36
Dar daca e adevarat,d-na Campeanu ,ca jurnalistii au dreptate,ce veti face?Aveti tot timpul sa va dezvinovatiti ,dar nu cu alte minciuni ,ci cu adevarul.Mai ales ne-am revoltat ca banii aceia au ajuns la un partid politic!Stim de mult ca toate functiile ,chiar si cea de portar ,se cumpara,se cumpara! In halul acesta am ajuns! Nu mai este moralitate,principii ...de
fapt acesta este rezultatul ,,educatiei,,comuniste pe care cu totii am primit-
o la scoala ,si chiar si in familie.Doar unii au ramas credinciosi ,putini,adevaratelor valori morale pe care le-a inoculat odinioara invatamantul nostru romanesc.Acele vremuri de aur s-au dus...nu se vor mai
intoarce,ramane ca fiecare individ sa-si asume existenta sa in bine sau
rau.Avem in sinele nostru o zestre naturala ,care se cheama ,,discernamant,,!
Răspunde
0 -2
cornel
20 Feb 12:03
nelutiu, Taci in pana mea! Vrei sa iti traga karma vreo doua palme? Cum dracu' sa urasti pe cineva in halul asta, indiferent cine ar fi acela?! Esti un bolnav frustrat!
Răspunde
2 -1
MIKI
20 Feb 18:09
7 cornel, Taci in pana mea! Vrei sa iti traga karma vreo doua palme? Cum dracu' sa urasti pe cineva in halul asta, indiferent cine ar fi acela?! Esti un bolnav frustrat ca cancerul Romaniei demisul base sucitul dictator incurabil secu!!!!! !
4 -3
apoliticul
20 Feb 10:24
N-as fi crezut ca presedentia va ajuge radio santul babei floarea unde se spun barfele si minciunile satului. Dorinta de putere (sa mai scoata un ministru pnl de la guvernare) l-a impins la cea mai josnica si degradanta metoda folosita de animalul biped ,zis om. Unde ne sunt adevaratii oameni de stat , care opreasca batjocorirea tarii prin degradarea morala a politicienilor ei???
Răspunde
3 -8
MIRIAM
20 Feb 07:59
NAZIST DICTATOR Basescu si securisti basisiti secreti,noi cei care muncim cinstit in aceasta tara,te urim.Te urim si pentru ca sinteti tortionar mincinos bolsevic, sunteti asupritor de neam provenit din mediu tbc canceros comunist pedeleac!!! asta e pe real postaci besinosi!!BASE =PDL O MARE MIZERIE BOLSEVICA SECURISTA!! EL DICTATTORE!!! DECEABA BASISTILOR E PERFECT ADEVARAT !! DEMISiA si disparita MAFIOTULUI BASE!!!ASA SAFIE SI MAFIOTILOR BASITI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
1 -1
Dorin-Adrian Cristea
20 Feb 07:49
Detractor acuza de detractare ... Cu mainile murdare! (Avanscena in Reflector)
Răspunde
7 -2
dinu
20 Feb 07:18
asta-i fosila aia de nu dorea marirea alocatiei la copii?
Răspunde
9 -3
Covrig
20 Feb 06:45
Lui Botis i-a luat trei zile sa demisioneze.
Lui Campeanu cate zile ii trebuie !?
Demisia din guvern si parlament a d-nei Campeanu + recuperarea prejudiciului ar mai spala din imaginea penala a PNL.
Oricum, PNL nu mai are nimic de castigat din mentinerea lui Campeanu in partid.
Răspunde
11 -4
vladut
19 Feb 23:40
umblu cu tatal meu de 5 ani la comisie, atat tatal meu cat si alte persoane pe care le-am vazut acolo se afla intr-o stare de sanatate mult mai precara si nu incasam aceleasi drepturi. chiar daca diagnosticul sau starea de sanatate pe care domnul in cauza o are sunt reale din imagini este cat se poate de clar ca acesta nu are nevoie si nu il insoteste un insotitor. in consecinta: DEMISiA!
de asemenea mai dresc sa precizez ca stand la coada la aceasta comisie, anii la randul am auzit persoane discutand pe holuri despre gradul de handicap pe care il au si tot odata despre salariul, conditiile de munca in care lucra si drumul facut numai pentru a se prezenta la aceasta comisie, din Italia si Spania. nici acest lucru nu mi se pare normal si este la fel de condamnabil, lucru pe care l-am comunicat celor in cauza si din momentul acela nu au mai avut nimic de povestit...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?