Campanie cu buget-record împotriva obezităţii, în Marea Britanie

 
Foto: mpinteractiv.ro
Foto: mpinteractiv.ro
Guvernul Marii Britanii a lansat, la începutul anului, o campanie de aproape 300 de milioane de lire sterline împotriva obezităţii.

Campania este desfăşurată în colaborare cu un grup puternic de agenţii de media şi alte companii de renume, potrivit presei britanice.

Campania constă într-un spot TV, panouri outdoor şi indoor, dar şi machete de presă, care vor milita împotriva obezităţii sub sloganul "Eat well, Move More and Live Longer" ("Mănâncă sănătos, fă mişcare, trăieşte mai mult").

Iniţiativa guvernului britanic are alocate 75 de milioane de lire sterline pentru susţinerea campaniei în următorii trei ani, cu obiectivul de a limita incidenţa obezităţii mai ales în rândul copiilor. Prognoza specialiştilor, care a mobilizat guvernul să demareze această campanie, este că, până în 2050, nouă copii britanici din 10 vor fi supraponderali sau obezi.


"Programul are o mare ambiţie. Încercăm sa pornim o adevărată revoluţie la nivelul stilului de viaţă al populaţiei la scară largă, ceva ce niciun alt guvern nu a încercat până acum. Vrem ca familiile să înţeleagă că problema obezităţii nu este problema altcuiva", a spus ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Dawn Primarolo.

În România, companiile Coca-Cola, Star Foods, Nestle, Burger King, Ferrero, General Milks, Mars, Kraft şi Unilever nu vor mai face publicitate pentru copiii sub 12 ani la produsele alimentare nesănătoase, după ce au semnat, la sfârşitul anului trecut, "Codul etic pentru publicitate adresată copiilor". De asemenea, aceste companii nu vor mai face campanii de promovare a produselor de tip fast-food în şcolile primare.

În cazul în care nu respectă prevederile, companiile care au semnat acest cod pot fi sancţionate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului, potrivit legii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?