Călugăriță pedepsită drastic chiar de președintele țării

 

O călugăriţă australiană a fost expulzată din Filipine după ce l-a enervat pe preşedintele ţării. Femeia a criticat abuzurile care au loc în cadrul luptei împotriva drogurilor, astfel că autorităţile i-au retras viza şi au dat-o afară din ţară. Patricia Fox a fost primită ca un erou la întoarcerea în Australia. După aproape 30 de ani în care i-a ajutat pe nevoiași, măicuța s-a transformat brusc în persona non grata, după ce a început să îl critice pe preşedintele Rodrigo Duterte. Lupta acestuia împotriva traficanţilor de droguri a făcut peste 20.000 de victime, iar călugăriţa a semnalat în presă încălcările grave ale drepturilor omului. Mai întâi, Duterte i-a transmis un avertisment. 

O critică suplimentară a măicuţei a atras şi represalii. Ea a fost arestată, viza de misionar i-a fost retrasă și, în cele din urmă, a venit şi expulzarea. 

Chiar şi de la distanţă, Patricia Fox a promis să lupte pentru drepturile persoanelor defavorizate din Filipine. 

Călugăriţa e decisă să revină în Filipine, dar acest lucru se va întâmpla probabil doar după expirarea mandatului de preşedinte al lui Rodrigo Duterte. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?