Călin Popescu Tăriceanu, despre o listă comună PSD-ALDE la europarlamentare 2019: Va fi greu!

 
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că, în condiţiile în care şi la PSD există o presiune pentru candidaturile la europarlamentare, va fi greu ca cinci candidaţi ALDE să se regăsească pe lista comună PSD - ALDE pe locurile eligibile.El a precizat că o decizie PSD - ALDE în privinţa modului de a se prezenta la alegerile europarlamentare - separat sau pe listă comună - va fi luată şi anunţată săptămâna aceasta.

"Noi avem o şedinţă de evaluare şi selecţie a candidaţilor. La ALDE s-au depus candidaturile şi există practic o majoritate în partid care doreşte să mergem pe liste separate. Nu am luat o decizie oficială de a merge pe liste separate sau pe liste comune, dar, din câte văd, şi la PSD, există o anumită presiune pe candidaturile pe liste, lucru care mă face să cred că va fi greu de găsit o soluţie pentru a introduce cinci candidaţi de la noi pe locurile eligibile, în condiţiile în care noi scontăm să luăm 5 mandate. Şi atunci, probabil, că zilele acestea vom anunţa, de comun acord, o soluţie în ceea ce priveşte participarea pe liste", a afirmat marţi Tăriceanu la Senat.

Întrebat despre relaţiile din Coaliţie, Tăriceanu a răspuns: "În pofida titlurilor bombastice pe care le-am văzut, (...) nu există niciun fel de tensiune, nu există niciun fel de discuţie ireconciliabilă. Ştim să gestionăm astfel de subiecte, avem experienţă şi oricâte titluri aţi da, să ştiţi că funcţionează Coaliţia în continuare foarte bine".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?