Calculele Guvernului pentru taxa de solidaritate: Câți bani vor obține la buget

 

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a anunțat că se va introduce o nouă taxă pentru Fondul de Solidaritate. Ceea ce a părut o idee survenită acum, de fapt, era pregătită de Guvern încă din luna septembrie. De altfel, măsura este deja prevăzută în bugetul pe anul 2018, iar Guvernul speră să încaseze 3,3 miliarde de lei.Conform proiectului de buget pe anul 2018, Guvernul susține că "majorarea contribuţiei la fondul de garantare de la 0,25% la 1%", cu un impact buegtar de 1,406 miliarde de lei în plus. Mai exact, în luna septembrie, când statul a elaborat acest document, se lua în calcul această creştere, ulterior, majorarea anunţată a ajuns la 2%. Un calcul simplu arată că statul speră să încaseze 3,3 de miilarde de lei în plus, anul viitor din introducerea acestei taxe, informează Capital.

"E vorba de o contribuţie de solidaritate socială, nu e o taxă nouă. În baza legii 200 din 2006 există un fond de sprijinire a salariaţilor pentru situaţia în care care angajatorul nu mai plăteşte contribuţii. Există o directivă europeană care reglementează instituirea unui fond pentru toţi angajaţii pentru toate companiile la care au lucrat şi au intrat în insolvenţă", a spus Mişa, încercând să spună că din aceşti bani se plătesc contribuţiile angajatului în situaţia în care compania intră în faliment.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?