Câștigătorul Secțiunii Vioară a Concursului Enescu 2016 participă la un festival prestigios în SUA

Un nou premiu va fi oferit concurentului care va câștiga premiul I la Secțiunea de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016: participarea la iPalpiti Festival of International Laureats 2017. Acest premiu este pus la dispoziție de dirijorul și violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului ediției de anul acesta a Concursului Internațional George Enescu.Desfășurat în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop susținerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit, care reușesc să ducă muzica clasică în secolul următor. Participarea va implica susținerea unor recitaluri în spații celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, costurile necesare deplasării fiind acoperite în mod integral de către organizatori.

Acest premiu special se adaugă Bursei “Ștefan Gheorghiu” de doi ani la Berlin, la prestigioasa Daniel Barenboim Academy, care va fi acrodată celui mai bine clasat concurent român la Secțiunea Vioară a Concursului Enescu 2016. Bursa este oferită de trei dintre cele mai importante violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sîrbu.

Concursul Internațional George Enescu reprezintă o adevărată platformă de lansare pentru viitoare personalități ale muzicii internaționale. Construit în baza unui concept mixt, Concursul Enescu permite o bună promovare a competitorilor și a laureaților, precum și o bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artiști consacrați, pentru laureați ai edițiilor trecute care și-au dezvoltat o carieră internațională, pentru laureați ai ediției anterioare, care sunt în curs de promovare, și pentru tinerii artiști care luptă acum pentru a se afirma.

Juriul de specialitate, format din muzicieni consacrați, decide premiile care se vor acorda la fiecare dintre cele patru secțiuni ale Concursului: Vioară, Pian, Violoncel, Compoziție. Premiul I se va intitula „Marele premiu al Concursului Internațional George Enescu”, iar valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 este:

· Premiul I – 15.000 Euro
· Premiul II – 10.000 Euro
· Premiul III – 5.000 Euro

Pentru secţiunea Compoziţie a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 se acordă următoarele premii:

· Premiul pentru secţiunea de muzică simfonică – 10.000 Euro

· Premiul pentru secţiunea muzică de cameră – 7.000 EuroAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?