Câți bani și-au tras aleșii din Bugetul pe 2016. Au avut pâinea și cuțitul pe mână

 

Bugetele Senatului și Camerei deputaților au fost suplimentate semnificativ după ce aleșii au avut pe mână proiectul de buget redactat în formă inițială de Guvern.

Parlamentarii nu au scăpat ocazia de a-și vota favorabil amendamente la Bugetul pe 2016 prin care să direcționeze sume suplimentare către Senat și Camera Deputaților.

Printre amendamentele votate de aleși se numără și majorarea bugetelor Senatului - cu 36,4 milioane lei și Camerei Deputaților - cu 45 milioane lei.

Sumele au fost obținute prin diminuarea bugetului Ministerului Finanțelor Publice, cu 82,4 mil. lei, de la capitolul "Contribuția României la bugetul UE".

Parlamentarii s-au gândit să-și asigure și o presă bună pentru anul care vine, suplimentând bugetul Agerpres cu 1 milion de lei. Banii în plus vor fi folosiți la suplimentarea cu 30 de posturi a organigramei agenției publice de știri. 

"Suma este necesară suplimentării cu 30 de posturi a statului de funcții al Agerpres, în vederea dezvoltării și modernizării continue a agenției de presă a statului român, la nivelul standardelor europene. Suma este necesară pentru funcționarea în condiții optime a noului înființat Studio Foto – Video - Multimedia, pentru crearea fluxului de informații în limba maghiara, destinat publicațiilor și populației de etnie maghiară de pe teritoriul tarii noastre şi pentru completarea cu personal a altor compartimente cu personal deficitar", se spune în motivarea parlamentarilor.

Cu doar o zi înainte de votarea Bugetului pe 2016, ciuntit în sensul dorit de aleși, parlamentarii au adoptat și proiectul de lege privind pensiile speciale.

Actul prevede pensii suplimentare între 1.500 şi 4.400 de lei pentru cei care au avut cel puţin un an de mandat în Parlament. Mai mult decât atât, parlamentarii rămân și cu majorările pe care și le-au votat pentru transport și cazare.

Alte amendamente la Legea bugetului de stat avizate pozitiv de Parlament: reînnoirea parcului auto la Curtea Constituțională, finanțarea departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretaratului General al Guvernului sau suplimentarea bugetului Academiei Române cu 1 milion lei.

Parlamentarii au votat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pe anul 2016

Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, cu o largă majoritate, proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016. Bugetul de stat a fost adoptat cu 309 voturi pentru și 13 împotrivă, în timp ce bugetul asigurărilor de stat a fost aprobat cu 290 de voturi pentru, 15 împotrivă și 3 abțineri. Singurii care au votat împotrivă au fost parlamentarii grupului ALDE.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?