Câți bani au cheltuit turiștii străini în România

 

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul II 2019 a fost de 761,9 mii, cheltuielile acestora însumând 1853,7 milioane lei. În semestrul I 2019 numărul de turişti a fost de 1205,6 mii, cheltuielile acestora însumând 3146,2 milioane lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 53,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România în trimestrul II 2019, cheltuielile acestora reprezentând 56,5% din total.

46,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul II 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (68,0%) și pentru evenimente culturale și sportive (9,8%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?