Bush amână luarea unei decizii asupra Irakului

 


Preşedintele american, George W. Bush, îşi va prezenta noua strategie de gestionare a războiului din Irak, la începutul lunii viitoare. Liderul de la Casa Albă a precizat că are nevoie de timp pentru a lua o decizie.

Iniţial, Casa Albă anunţase că discursul în care Bush îşi va anunţa noua strategie va fi rostit înainte de Crăciun. El nu a oferit însă detalii asupra acestui plan în cursul întrevederii de ieri, cu vicepreşedintele irakian, Tariq al-Hashemi. Amânarea luării unei decizii reflectă ezitările liderului de la Casa Albă, a cărui politică privind Irakul a fost supusă tirului criticilor majorităţii democrate din Congres.


Anunţul a venit după ce preşedintele s-a consultat cu fostul secretar al Apărări, Donald Rumsfled, succesorul acestuia, Robert Gates, şi comandanţii din teren. Un rol important l-a jucat şi raportul Grupului de Studiu pentru Irak, care i-a recomandat preşedintelui să retragă trupele din această ţară şi să angajeze negocieri cu Siria şi Iranul. Preşedintele va avea astăzi, la Pentagon, o serie de consultări cu experţii militari americani şi irakieni.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?