Bursele globale, în alertă, pe fundalul unor scăderi la majoritatea indicilor. Bitcoin, în scădere

Acţiunile globale consemnează scăderi nemaiîntâlnite după anul 2016, indicii pieţelor din SUA îşi continuă declinul săptămânii trecute, contaminând cotaţiile europene şi asiatice, iar Bitcoin a scăzut luni sub nivelul de 7.500 de dolari, notează Bloomberg.„Indicii S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au deschis în scădere, după ce indicele Stoxx Europe 600 a avut a şasea zi de declin - cea mai lungă perioadă de pierderi din noiembrie”. De asemenea, „randamentele obligaţiunilor de stat de bază în Europa au scăzut, în timp ce cele dobânzile oferite de trezorerii pentru plasamentele pe 10 ani au fost ajustate, lira sterlină a scăzut după anunţarea unor date macroeconomice, în timp ce aşa-numitele active de refugiu consemnează creşteri”, relatează Bloomberg.

Şi companiile de petrol au scăderi masive, după ce în SUA a crescut numărul instalaţiilor de foraj.

Potrivit Bloomberg, evenimentele importante pentru această săptămână sunt date de deciziile de politică monetară din ţări precum Australia, Rusia, India, Brazilia, Polonia, România, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Serbia, Peru şi Filipine.

Cotaţiile Bitcoin au scăzut, luni, la 7.372 de dolari, după ce în decembrie urcase la maximul istoric de peste 19.000 de dolari. Indicele Dow Jones a scăzut cu mai mult de 30 de puncte (-0,1%), la 25.489 de puncte, iar Stoxx Europe 600 a scăzut cu peste 4%, sub pragul valoric de 400 de puncte.

Traderii spun, însă, că aceasta este o perioadă de „corecţii sănătoase şi aşteptate”, după creşterile masive de la începutul anului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?