Bursa americană se prăbușește din nou. Motivul: războiul comercial cu China

 
Criză economică
Criză economică

Bursa din New York trece printr-un nou episod de turbulențe, similar celui de la începutul lunii februarie. Acum motivul este altul: teama investitorilor de un posibil război comercial SUA-China, ca urmare a taxelor protecționiste introduse de Donald Trump împotriva Beijing-ului.

Bursa de la New York a suferit o corecție severă în sesiunea de joi de aproximativ 3% pe fondul ingrijorărilor legate de un război comercial cu China, după ce Donald Trump a evocat noi măsuri protecționiste împotriva Beijingului, scrie AFP.

Indicele Dow Jones a scăzut 2,93% la 23,957.89 puncte, o scădere de peste 700 de puncte. Nasdaq a scăzut 2,43%, iar S&P 500 cu 2,52%. Este cel mai mare declin al Dow Jones din 8 februarie.
 
Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunţat miercuri că Departamentul a pregătit restricţii pentru investiţiile chineze în Statele Unite, iar preşedintele Donald Trump va decide acţiunile care vor fi luate pentru a combate politicile comerciale ale Beijingului, informează Reuters.

Am lucrat la mai multe opţiuni care urmează fie examinate de către preşedinte. Nu voi intra în detalii privind ceea ce putem sau nu face. Vom fi agenţia principală pentru gestionarea oricăror restricţii privind investiţii sau acordarea licenţelor", a spus Mnuchin.

Restricţii pentru investiţiile companiilor chineze şi taxe suplimentare au fost instrumentele de sancţionare recomandate de către reprezentantul SUA pentru Comerţ Robert Lighthizer în cadrul unei audieri în Congres.
Secretarul american al Trezoreriei a mai precizat că administraţia de la Washington va continua dialogul cu guvernul de la Beijing, pentru a încerca să deschidă economia Chinei către companiile din SUA şi să micşoreze deficitul comercial al SUA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?