Bugetul Ministerului Culturii, dat de Ivaşcu pe mâna unui funcţionar cu master la Academia SRI

George Ivaşcu
George Ivaşcu

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a delegat în luna martie toată puterea de a gestiona bugetul ministerului către secretarul general adjunct al instituţiei, Sorin Cristian Giuvelea, potrivit unui ordin consultat de G4Media.ro. Astfel, în anul în care Ministerul Culturii are unul dintre cele mai mari bugete din istoria sa, graţie evenimentelor dedicate Centenarului Unirii, cei 1,1 miliarde de lei vor fi gestionaţi de un funcţionar ANAF cu master la Academia SRI şi la Colegiul Naţional de Apărare, scrie g4media.ro. Sorin Cristian Giuvelea (42 de ani) a atins vârful carierei în guvernul Grindeanu, când a fost numit vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în aprilie 2017. Din 2016, el fusese şeful Direcţiei regionale de finanţe Bucureşti, iar anterior ocupase diferite funcţii de execuţie în cadrul Fiscului.

CV-ul oficial al lui Sorin Giuvelea arată lipsa oricărei experienţe în domeniul culturii, el fiind absolvent al Academiei de Studii Economice şi angajat doar la Fisc.

În schimb, CV-ul său arată preocupări consistente pentru chestiuni legate de securitatea naţională. Astfel, în 2016 a absolvit studii de master la Colegiul Naţional de Apărare, cursul principal fiind “Probleme actuale ale Securităţii Naţionale”, iar în perioada 2014 – 2016 a urmat studii masterale la Academia Naţională de Informaţii în “Managementul Informaţiilor de Securitate Naţională”.

Numele lui a fost vehiculat pentru şefia ANAF la începutul acestui an, dar Fiscul a fost dat în cele din urmă pe mâna lui Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe din Guvernul Tudose.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?