Bugetul pe 2019 a fost votat a doua oară în Parlament. Proiectul, din nou pe masa președintelui

 

Plenul reunit al Parlamentului reexaminează a votat pentru a doua oară proiectul bugetului de stat pe anul 2019, ca urmare a cererii preşedintelui Iohannis. Bugetul pentru 2019 a fost votată cu 245 de voturi. Proiectul de lege a trecut de plenul reunit al Parlamentului fără nicio modificare. Urmează ca Legea Bugetului să ajungă din nou pe masa președintelui Iohannis.

Reexaminarea legii bugetului pentru 2019 a fost respinsă în Comisiile de specialitate ale Parlamentului. 

Poporul vrea pâine și circ! Acesta a fost motto-ul ce a tronat în Comisia de Buget. Amendamentele au fost mai mult sau mai puțin dezbătute, printre certuri și jigniri. 

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a afirmat că toate creșterile salariale prevăzut sunt acoperite prin Legea bugetului de stat. ”Cifrele bugetare rămân aceleași”, a afirmat acesta. 

”A fost un raport aprobat fără emoții. Sperăm după ședință să trimitem legea bugetului spre promulgare”, a precizat Teodorovici

Întrebat ce spune despre afirmațiile președintelui Iohannis privind faptul că lipsesc bani de la pensii, ministrul de Finanțe a spus: ”Nu aș putea să spun ce logică are președintele. Sunt aprecieri general. Nu face referiri concrete. Vedeți amendamentele depus! Sunt amendamente fără ros, totul este făcut în bătaie de joc”, a declarat Eugen Teodorovici, adăugând că președintele nu a cerut o discuție cu Guvernul, cu ministrul de Finanțe, pentru a exlica care este logica sa și ce întrebări are.

”Toate creșterile de pensii și salarii sunt acoperite. Până astăzi nu am avut sincope în a finanțe aceste drepturi bănești pentru populații. Plata s-a făcut la timă. Mergem înainte”, a completat acesta.

Cosette Chichirău, deputat USR, a afirmat, după dezbaterile din comisiile de specialitate, că nici măcat nu au fost rostite motivele pentru care s-a cerut reexaminarea.

”Venituril sunt supra-estimare, localităile subfinanțate. Există multe alte probleme cum ar fi cele generate de inflație, ca să nu mai revenim la dificit. Niciunele nu au fost discutate. Sedința s-a terminat în mai puțin de o oră”, a afirmat Cosette Chichirău.

”În Comisie s-au schimbat jigniri între ministrul de Finanțe și Opoziție. E mare păcat că nu am reușit să avem o dezbatere reală”, a completat deputatul USR.

Deputatul USR Claudiu Năsui a precizat că bugetul a fost tratat cu incompetență de Guvern.

”Nu am avut oportunitatea să discutăm. Au fost foarte multe jigniri la adresa Opoziției”, a completat acesta.

Începând cu ora 10,00, Comisiile reunite de buget-finanţe au reanalizat proiectul pentru întocmirea unui raport, care va fi supus votului plenului reunit.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, evidenţiind că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că bugetul a fost elaborat "foarte bine" şi nu poate fi modificat din cauza "mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României", scrie agerpres.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?