Bucureştenii au luat acasă nouă câini fără stăpân

 
Foto: NewsIN
Foto: NewsIN
Bucureştenii au adoptat sâmbătă nouă câini fără stăpân dintre cei 20 aduşi în parcul Regina Maria de Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Comunitare a sectorului 1.

La acţiune au fost aduşi, pentru a fi adoptaţi, câini mai mici de un an, toţi vaccinaţi, sterilizaţi, cu microcipuri montate şi cu carnet de sănătate.

Organizatorii erau pregătiţi să suplimenteze numărul de câini, dacă cererea ar fi fost mai mare.

"Deşi numărul de câini adoptaţi pare mic, noi suntem de părere că am avut un succes neaşteptat de mare, deoarece noi nu mizam pe un număr foarte mare de câini adoptaţi. Numărul de câini adoptaţi într-o singură zi este mare pentru noi, luând în considerare faptul că, de la adăpostul de pe strada Odăi, au fost adoptaţi, în ultima lună, doar 12 câini", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim.

Pentru eficientizarea campaniilor de adopţie gratuită, serviciul Poliţia Animalelor va desfăşura activităţi de informare a populaţiei prin intermediul pliantelor şi afişelor. Începând din aprilie şi până în luna septembrie, vor avea loc campanii similare şi în parcurile Kiseleff şi Bazilescu.

De la înfiinţarea centrului, serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară sector 1 a strâns de pe străzile sectorului peste 300 de câini comunitari.
Pe 15 ianuarie 2009, Primăria sectorului 1 a inaugurat un adăpost pentru câinii fără stăpân, pe strada Odăi. În clădirea dotată cu toate facilităţile pot fi adăpostiţi 500 de câini.

Conform datelor organizaţiilor neguvernamentale, în Bucureşti sunt peste 30.000 de câini fără stăpân, concentraţi în special în zona pieţelor şi a aglomerărilor de blocuri din cartiere. Zilnic, peste 100 de bucureşteni ajung la medic muşcaţi de câini, potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?