Bucura: Dacă Urdăreanu va hotărî să colaboreze, foarte mulți politicieni vor avea de suferit

 

Jurnalistul de investigații, Dan Bucura, a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", că statul român i-a făcut cel mai mare cadou lui Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, reținut pentru 24 de ore pentru dare de mită, prin proiectul Netcity, care i-a oferit acestuia monopol. Pe de altă parte, punctează Dan Bucura, "dacă Urdăreanu va hotorî că trebuie să colaboreze cu procurorii", atunci, în viziuna sa, "în România ar putea să înceapă o operațiune "Mani Pulite" cum a fost în Italia" și "o să vedem foarte mulți politicieni care vor avea de suferit".

"Este un om de afaceri de care au beneficiat foarte multe guvernări și administrații, în ultimii ani. Nu e invenția vremurilor noastre (...) Toți s-au gândit, când a fost chemat la DNA, că este vorba de niște afaceri de la noi. Iată că, din nefericire pentru dânsul și domnii din Moldova, era vorba de alt business, de acest sistem de management integrat al traficului din Iași. Același lucru și tip de business l-a făcut Urdăreanu și la București, cu doamna Alina Roman, subordonata lui Oprescu. Poate că acolo subordonații domniei sale au făcut lucrurile ca la carte și au refuzat beneficiile, dar este același tip de business. Același tip de contract îl are domnul Urdăreanu la București, unde, ca o particularitate, nu trebuie să împartă cu mai mulți.

Statul, pe lângă că a lucrat punctual cu domnul Urdăreanu de câte ori a vrut un business, i-a făcut cel mai mare cadou: proiectul Netcity care i-a oferit lui Urdăreanu cel mai mare avantaj strategic: se numește monopol. Domnul Urdăreanu, prin acest Netcity, sistemul din București prin care toate cablurile de care eram deranjați trec, astăzi, prin canalele și sistemul făcut și gestionat de domnul Urdăreanu. Un astfel de cadou în care statul te pune într-o poziție de monopol cred că face mai mult decât un contract. Eu cred că ziua de maine va fi una decisivă pentru acest dosar. Dacă Urdăreanu va hotorî că trebuie să colaboreze cu procurorii, atunci cred că, în România, ar putea să înceapă o operațiune "Mani Pulite" cum a fost în Italia. O să vedem foarte mulți politicieni care vor avea de suferit de pe urma acestor dezvăluiri, dacă domnul Urdăreanu vorbește. E doar o supoziție", a spus Dan Bucura. 

Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, reținut de DNA pentru dare de mită

 

Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, ce efectuează activități în domeniul IT, a fost reținut, joi seară, pentru infracțiunea de dare de mită, de procurorii DNA, după mai bine de șapte ore de audieri. Potrivit DNA, Urdăreanu i-ar fi dat mită lui Gheorghe Nichita, edilul suspendat al Iașiului, pentru ca, în schimb, patronul grupului de firme UTI să câștige un contract de management al traficului în orașul condus de Nichita. Valoarea acelui contract se ridica la 90 de milioane de lei, iar, din această sumă, Nichita ar fi urmat să primească 10%. La scurt timp după reținerea lui Urdăreanu, procurorii DNA au dispus aceeași măsură și față de Gheorghe Nichita. Ambii vor fi duși în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?