Bogdan Licu, despre dosarul "Colectiv": La sfârșitul lunii trebuie să ne vină expertiza de la INEC

 
Bogdan Licu
Bogdan Licu
FOTO: Agerpres

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat, marți, că Institutul Național de Expertize Criminalistice va transmite, până la sfârșitul acestei luni, rezultatele expertizei efectuate în dosarul "Colectiv".

"Așteptăm expertiza, la sfârșitul lunii februarie trebuie să ne vină expertiza de la Institutul Național de Expertize Criminalistice, chiar azi am vorbit", a declarat Licu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Agerpres.

Întrebat dacă se va dispune o extindere a urmăririi penale în acest dosar, procurorul general interimar a precizat că o decizie se va lua în funcție de rezultatele expertizelor.

"Nu știu, vom vedea, mai sunt de venit câteva rapoarte de expertiză medico-legală și raportul de expertiză de care spuneam mai devreme", a explicat Bogdan Licu.

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a pus sub acuzare șase persoane. Este vorba de cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și de reprezentanții firmei de artificii — Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a predat deja Institutului Național de Expertize Criminalistice, la sfârșitul lunii ianuarie, raportul expertizei judiciare efectuate în cazul incendiului din clubul Colectiv din București.

Documentul va fi folosit de Institutul Național de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Colectiv, expertiza judiciară efectuată la Petroșani fiind o parte din acesta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?