Boc: Toţi banii de la FMI vor merge la BNR, iar românii nu vor plăti niciun leuţ dobândă

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Împrumutul de 13 miliarde de euro, pe care România l-a contractat de la FMI, merge în integralitate la BNR pentru consolidarea rezervelor valutare ale ţării, a anunţat Emil Boc. Restituirea acestui împrumut va fi responsabilitatea Băncii Naţionale a României, iar populaţia nu va plăti ''niciun leuţ dobândă'' pentru aceştia, a mai spus premierul.


''Banii de la FMI nu ajung la Ministerul Finanţelor sau la vreo unul dintre miniştri. Nu sunt utilizaţi pentru proiecte de infrastructură cheltuieli de personal. Banii merg la BNR, pentru consolidarea rezervelor valutare ale ţării. Şi returnarea împrumutului aparţine tot BNR. Niciun român nu plăteşte niciun leuţ dobândă pentru banii pe care îi returnează BNR'', a anunţat Emil Boc.

Proiectele de infrastructură vor fi însă finanţate cu banii împrumutaţi de la Comisia Europeană.

''Guvernul va luat 5 miliarde de euro de la Comisia Europeană. Prima tranşă de 1,5 milioane a ajuns în România. mai urmează să primim pe parcursul celor doi ani încă 3,5 miliarde. Şi aceşti bani sunt utilizaţi de Guvernul României pentru lucrări de infrastructură, pentru acoperirea deficitului bugetar, potrivit aprobării Parlamentului'', a precizat Emil Boc.

Potrivit primului ministru, România a respectat până la 1 iulie angajamentele bugetare şi fiscale aşa cum au fost ele stabilite cu FMI şi Comisia Europeană.


 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?