Boc spune că în Fondul Naţional de Dezvoltare sunt bani fictivi, există doar ca valoare contabilă

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Banii din Fondul Naţional de Dezvoltare sunt fictivi, există doar ca valoare contabilă, spune premierul Emil Boc, ca răspuns la afirmaţiile fostului prim-ministru Tăriceanu, care a declarat că sumele din Fond pot fi alocate pentru investiţii, dar că noul Guvern nu ştie unde să caute.


"Fondul Naţional de Dezvoltare este practic, în acest moment, golit din punct de vedere financiar. Nu există bani reali. Există numai bani fictivi. Banii din vânzarea BCR şi din alte privatizări i-a cheltuit. Pe ce, numai el poate să spună. Există doar ca valoare contabilă şi cu această valoare contabilă te-ai putea duce să împrumuţi de pe piaţă bani la nişte dobânzi... v-am spus în ce context internaţional. Nu există banii aceştia, este o gogoaşă, o minciună!", a declarat Boc joi, la TVR. Premierul a făcut apel la un citat din Kant pentru a-şi argumeta declaraţia: "Nu e totuna să ai 100 de taleri în cap sau să îi ai în buzunar".

În ceea ce priveşte rezervele valutare, Boc spune că acestea nu au nimic de-a face cu activitatea Guvernului şi că reprezintă rezervele pe care băncile le depun la fiecare depozit în valută. "Ce treabă are Guvernul cu aceşti bani? Din nou o încercare de a induce în eroare (...)", a spus Boc.


Şeful Executivului a afirmat că fostul premier face "două mari confuzii" la care nu se aştepta, având în vedere că are "totuşi o anumită expertiză economică", sau "a crezut că nimeni nu se prinde de ceea ce spune", a completat Boc.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a declarat joi că în Fondul Naţional de Dezvoltare s-au acumulat 11 miliarde de lei din privatizări, inclusiv din privatizarea BCR, şi că aceşti bani pot fi utilizaţi pentru investiţii. El a acuzat actualul guvern că nu ştie unde să caute banii. "Actualii guvernanţi plutesc într-o necunoaştere crasă", a spus Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?