Boc îi reproşează lui Geoană absenţele de la şedinţele Coaliţiei

 
FOTO: RTV
FOTO: RTV
Preşedintele PD-L, Emil Boc, este nemulţumit de faptul că omologul său social-democrat Mircea Geoană absentează de la reuniunile coaliţiei care au pe agendă probleme importante, precum cea a situaţiei din sistemul de educaţie şi reformele necesare în acest domeniu.

"Miercuri, am convocat o şedinţă a coaliţiei pe situaţia de la Spiru Haret. Mircea Geoană mi-a confirmat prezenţa, am stat 30 de minute, după care ministrul Niţă m-a informat că domnul Geoană nu mai vine deoarece are alt program. Dacă pentru PSD problemele curente nu reprezintă o prioritate, pentru noi sunt. Am tăcut foarte mult şi n-am spus nimic despre problemele pe care le avem, dar cred că trebuie să revenim la realitate, la Parteneriat", a declarat Boc la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD-L.

Democrat-liberalul a precizat că aceste nemulţumiri le-a exprimat şi în faţa delegaţiei PSD care a participat la şedinţa coaliţiei de luni dimineaţa, însă Boc a fost din nou iritat de absenţa lui Geoană. "Domnul Geoană n-a fost de faţă. Cu cine să discut? Aştept să se întoarcă... Nu ştiu unde e plecat", a spus primul-ministru, precizând că el şi miniştrii PD-L nu-şi vor lua concedii pe timpul verii. "Am constatat că preşedintele PSD are alt program. Nu pot să aştept ca partenerii noştri să vină din concediu ca să se ia decizii", a apreciat Emil Boc.

El a precizat că intervenţia sa publică nu constituie un ultimatum la adresa PSD, ci reprezintă un gest constructiv prin care le cere social-democraţilor să se întoarcă la problemele guvernării. "Nu este un ultimatum, este un gest de bună credinţă pentru România (...) Gestul meu este unul constructiv. Aştept acest comportament corect al partenerilor de la PSD", a răspuns Boc la o întrebare care se referea la posibilitatea ca PD-L să denunţe protocolul cu PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?