Boc: Dacă legile de reformă nu pot fi promovate, atunci coaliţia de guvernare a fost o mare greşeală

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Executivul nu va renunţa la decizia de asumare a răspunderii asupra legii salarizării unitare, a anunţat premierul Emil Boc la postul public de radio, întrucât legea redactată este una corectă. Şi tot la postul public, Emil Boc a spus că respingerea legilor pe care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea ar dovedi că formarea coaliţiei PSD-PDL a fost o greşeală.

"Dacă nici această coaliţie, care se laudă că are 70%, nu are capacitatea să promoveze aceste legi (...), înseamnă că această coaliţie nu se mai justifică. Şi înseamnă că a fost o mare greşeală să se formeze o coaliţie în decembrie 2008 pentru a promova reformele structurale ale statului român.", a declarat Boc la postul public de radio.

Boc a argumentat că cele trei legi de reformă pentru care Guvernul a decis să îşi asume răspunderea sunt elaborate de miniştrii celor două partide care formează coaliţia, respectiv de Marian Sârbu şi Ecaterina Andronescu de la PSD, iar din partea PDL - Gheorghe Pogea.

Boc a adăugat că nu îl afectează ameninţările privind introducerea unei moţiuni de cenzură în cadrul procedurii de asumare a răspunderii şi, prin urmare, posibilitatea căderii Guvernului.


"Consider că orice tentativă de tergiversare face rău României şi pune în pericol sistemul de finanţare a acestei ţări, asigurarea investiţiilor pentru mediul privat, plata salariilor şi a pensiilor, de aceea cei care mă ameninţă cu căderea Guvernului nu au la mine trecere deoarece, chiar în poziţia asta, o asemenea ameninţare nu-şi mai are rostul şi chiar nu mă afectează", a declarat Boc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?