Boala sexuală pe care o poți lua fără să ai contact intim

 
Boala sexuală pe care o poți lua fără să ai contact intim
Boala sexuală pe care o poți lua fără să ai contact intim

Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală pe care o poți lua fără să ai contact intim, și tocmai de aceea trebuie să îți iei toate măsurile de precauție pentru a evita acest lucru.

Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome, și tocmai de aceea poate fi transmisă de la un partener la altul fără niciun fel de problemă. Herpesul genital este cauzat de două tipuri de viruși: de tip 1 și de tip 2. Această afecțiune poate fi transmisă atât prin contact vaginal, cât și anal sau oral.

Lichidele care se găsesc la suprafața unui herpes poartă virusul respectiv, iar contactul cu acea rană poate să îți transmită boala. Totuși, poți lua acest virus și de la un partener sexual care nu are o rană vizibilă și care nu știe că poartă această infecție.

Cum reduci riscurile de a contracta această boală

  • dacă te afli într-o relație monogamă cu un partener care și-a făcut analizele, atunci există șanse foarte mici de a te îmbolnăvi;
  • dacă ai o aventură cu un tip, folosește prezervativele în mod corect de fiecare dată când întreții relații sexuale. Însă acest lucru nu îți garantează o protecție totală, deoarece pielea ta poate intra în contact cu lichidele de la partener. Fii precaută!

Sursa: click.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?