BNR a majorat dobânda de politică monetară la 2%. Ce se va întâmpla cu ratele românilor?

 

BNR a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 9 ianuarie 2018.Banca Centrală a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3% pe an, de la 2,75% pe an.

O altă hotărâre vizează păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

La ultima ședință, din 7 noiembrie 2017, Banca Naţională a României (BNR) a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 1,75% și a îngustat coridorul simetric dintre dobânzi.

Rata dobânzii pentru facilitatea de depozit a crescut cu  la 0,75 la sută, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare s-a redus  la 2,75 la sută.

 Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?