BMW a înregistrat pierderi de 152 milioane euro în primul trimestru

 
Foto: wikipedia.org
Foto: wikipedia.org
BMW, cel mai mare constructor de autoturisme de lux, a afişat cea de-a doua pierdere trimestrială consecutivă, în contextul în care recesiunea mondială a diminuat cererea de autoturisme sportive şi de tip sedan, relatează Bloomberg.
Pierderea netă din primul trimestru a fost de 152 milioane euro, echivalent cu 23 cenţi/acţiune, comparativ cu un profit de 487 milioane euro, sau 74 cenţi/acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ultimele trei luni din 2008, BMW a înregistrat pierderi de 963 milioane euro, primele din 2001. Compania reduce cheltuielile şi elimină locuri de muncă, în contextul în care recesiunea mondială a dus industria auto în cea mai gravă criză din ultimele decenii. Vânzările BMW din Statele Unite, principala piaţă, au scăzut cu 34% în aprilie, cel de-al 18-lea declin lunar consecutiv.


Constructorul, ce produce şi modelele Mini şi Rolls-Royce, a redus producţia cu 78.000 vehicule în acest an, după ce a redus programul de lucru pentru 26.000 muncitori de la fabricile germane din Regensburg şi Dingolfing. Circa 8.000 angajaţi au revenit în această lună la program normal în cadrul uzinei din Regensburg, unde BMW asamblează autoturismele sedan seria 3 şi modelul Z4 Roadster.

Compania a început să colaboreze cu divizia Mercedes-Benz a grupului Daimler pentru achiziţionarea de piese şi a anunţat că sunt posibile şi alte proiecte comune majore, pentru a reduce costurile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?