Bloomberg: Înfrângerea lui Ponta în alegeri poate duce la noi creşteri ale obligaţiunilor României

 
Victor Ponta
Victor Ponta

Înfrângerea surprinzătoare în alegerile prezidenţiale a premierului Victor Ponta ar putea duce la noi creşteri ale obligaţiunilor României, relatează Bloomberg.

Preţul obligaţiunilor României cu scadenţa în octombrie 2024 a crescut zilnic începând din 16 noiembrie, când alegerile au fost câştigate de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis. Acesta a câştigat scrutinul cu promisiunile de a combate corupţia şi a întări domnia legii, în a doua cea mai săracă ţară din UE, notează Bloomberg.

"Nu este nicio îndoială că acest lucru va îmbunătăţi politicile fiscale şi întreaga economie. Rezultatul alegerilor va avea ca rezultat mai multă transparenţă în guvern", a declarat la Bucureşti preşedintele Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, într-un interviu, potrivit mediafax.ro.


Eurobondurile României au generat în acest an un câştig de 14%, cel mai mare între nouă pieţe din regiune, susţinute de reducerea deficitului bugetar şi de respectarea ţintelor stabilite cu Fondul Monetar Internaţional, potrivit Bloomberg.

Pe termen scurt ar putea apărea turbulenţe, în condiţiile în care Iohannis şi Ponta, care a rămas premier, încep să lucreze împreună, dar împărţirea puterii va fi bună pentru ţară, consideră Roxana Hulea, analist la Societe Generale în Londra.

Iohannis a câştigat cu 54,5%, inversând un decalaj de 10 puncte procentuale, scandalurile de corupţie din interiorul partidului premierului provocând un vot de protest împotriva guvernului, din partea alegătorilor.

"Alegătorii cer guvernului să accelereze reformele şi să schimbe agenda", a afirmat Hulea.

Preşedintele ales, care va prelua preşedinţia de la Traian Băsescu în 22 decembrie, a declarat marţi că PNL vrea să ia puterea în 2015 şi cel mai târziu în 2016.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
nicol
21 Nov 08:14
Locuri de munca pentru toata lumea. Cerem si oferim seriozitate maxima. Selectia este riguroasa, necesitand rabdare, perseverenta si un curs gratuit. Se lucreaza pe calculator, de acasa. Pentru detalii trimiteti info la t_nicol78@yahoo.com
Răspunde
2 -4
Flory
20 Nov 18:39
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: toleflorina9@gmail.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?