Bitcoin se prăbușește. ”E un amestec de bulă, schemă Ponzi și dezastru ecologic”

Bitcoin se prăbușește cu fiecare zi
Bitcoin se prăbușește cu fiecare zi

Bitcoin a scăzut marți sub 6.000 de dolari, o cădere spectaculoasă de la valoarea de top atinsă în decembrie 2017 - aproape 20.000 de dolari, scrie Wall Street Journal (WSJ).Moneda virtuală a atins marți valoarea de 5.947 de dolari, potrivit unei analize CoinDesk.

Bitcoin a scăzut astfel cu 70% din decembrie și până acum, căderea fiind accentuată de regulile mai stricte introduse la nivel global pe piața criptomonedelor.

Bitcoin a devenit ”o combinație de bulă, schemă Ponzi și dezastru ecologic”, a declarat un înalt oficial bancar, cu referire la cantitatea mare de electricitatre necesară pentru crearea criptomonedei, notează WSJ.

”Dacă autoritățile nu acționează preventiv, criptomonedele s-ar purtea interconecta cu sistemul financiar și ar putea deveni o amenințatre la adresa stabilității financiare”, a avertizat Augustrin Carstens, manager general al Băncii pentru Reglementări Internaționale de la Basel.

Unii analiști cred că ascensiunea spectaculoasă de anul trecut a criptomonedei bitcoin a fost manipulată de criptomoneda numită Tether, notează Quartz, citat de ZF.ro.

Tether este o criptomonedă care se presupune că ar trebui să fie corespondentul dolarului (întotdeauna un Tether valoarează un dolar) şi că aceasta ar fi susţinută de rezerve de bani în dolari într-un cont bancar.

Traderii folosesc Tether pentru a vinde şi cumpăra bitcoin deoarece este mai rapid şi mai uşor.

Incertitudinea de care e înconjurată moneda Tether i-a neliniştit pe investitori, o nelinişte ce a devenit alarmă în momentul în care Bloomberg a scris că Tether a fost luat în vizor de o autoritate de reglementare a mărfurilor din SUA.

În momentul acela, valoarea monedei virtuale bitcoin a scăzut cu 25%.

Un grup de investitori denumit „1000X Group”, care caută următoarea lovitură în materie de criptomonede, a solicitat de curând un raport pentru a determina influenţa monedei Tether asupra valorii bitcoin.

Bazat pe informaţia disponibilă public, raportul a arătat că preţul bitcoin a crescut cu 40% la un interval de două ore după ce fiecare set de monede Tether proaspăt emise au ajuns în portofelul digital Bitfinex, între Aprilie 2017 şi ianuarie 2018. Autorul a vrut ca identitatea sa să nu fie cunoscută de teamă că ar putea avea repercursiuni asupra sa.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?